• AUTO

    F1: Τουρκία αντί Καναδά!


    Το Istanbul Park θα πάρει τη θέση της πίστας Gilles Villeneuve για τον 7o αγώνα του φετινού πρωταθλήματος 11-13/6.

    Το φετινό πρωτάθλημα της F1 είναι το δεύτερο που διεξάγεται εν μέσω πανδημίας. Έχουν διεξαχθεί δυο αγώνες σε Μπαχρέιν Ίμολα και τις επόμενες δυο βδομάδες είναι προγραμματισμένα το Πορτογαλικό GP (Πάσχα, 2/5) και το Ισπανικό (9/5). Οι επόμενοι αγώνες σε Μονακό και Αζερμπαϊτζάν το Μάιο αντιμετωπίζονται εύκολα, υγειονομικά, αλλά το υπερπόντιο ταξίδι στον Καναδά απαιτεί 14 μέρες καραντίνας. Οι προσπάθειες να βρεθεί λύση απέβησαν άκαρπες οπότε υποχρεωτικά το Τουρκικό GP το οποίο και πέρυσι διεξήχθη λόγω πανδημίας μετά από 9 χρόνια, βρίσκει και φέτος θέση στο καλεντάρι.

    Όσον αφορά στον προγραμματισμό αμέσως μετά το Αζερμπαϊτζάν, είναι εύκολη η πρόσβαση ακόμη και οδικώς (2.200km) από το Μπακού στην Κωνσταντινούπολη για τα φορτηγά των ομάδων και αντιμετωπίζεται με δυο PCR τεστ χωρίς να απαιτείται καραντίνα. Η F1 τόνισε πως ανανεώνει για δυο ακόμη χρόνια το συμβόλαιό της με τους οργανωτές του Καναδικού GP και ότι όσοι είχαν εισιτήρια για τους αγώνες του 2020 και του 2021 θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, ή κατά προτεραιότητα εισιτήρια του 2022.

    Αξίζει να τονιστεί πως από πέρυσι τον Ιούλιο που ξεκίνησε το πρωτάθλημα του 2020 στη F1, έχουν διενεργηθεί 78000 τεστ και έχουν βρεθεί 78 θετικά αποτελέσματα ποσοστό 0,1%. Το Istanbul Park συνθέτει μια ενδιαφέρουσα οδηγική πρόκληση που συγκινεί τους οδηγούς μένει να μάθουμε τις επόμενες μέρες αν θα υπάρξει η δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό θεατών.

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Αγώνας αντί δοκιμών!

    F1: Μια βόλτα στην πίστα του Μαϊάμι!

    GP Εμίλια Ρομάνα: Κάνε στην άκρη Λιούις!



    ΣΧΟΛΙΑ