• AUTO

    F1: Αγώνας αντί δοκιμών!


    Πρόβες ενόψει αλλαγών στη F1, με ομόφωνη απόφαση των ομάδων. Θα έχουμε κατατακτήριο αγώνα 100km διάρκειας περίπου 30 λεπτών.

    Υπάρχει διάθεση για δοκιμές στη F1, ενόψει της νέας χρονιάς όπου αλλάζουν οι κανονισμοί. Καθώς φέτος οι περισσότερες ομάδες λόγω και των περιορισμών στους προϋπολογισμούς έχουν ήδη σταματήσει την εξέλιξη των μονοθεσίων τους και ασχολούνται μ’ αυτά του 2022 το έδαφος είναι πρόσφορο και υπάρχει σταθερή βάση ώστε να δοκιμαστεί μια νέα μορφή τριημέρου.

    Η βασική ιδέα είναι να αυξηθεί η δράση στην πίστα και να γίνει πιο ελκυστικό το θέαμα για τους θεατές. Επίσης θα έχουμε περισσότερες μάχες για θέση από το Σάββατο ακόμη. Η νέα αυτή διαμόρφωση θα δοκιμαστεί σε δυο αγώνες εντός Ευρώπης φέτος και σ’ έναν εκτός Ευρώπης. Υποθέτω πως αυτό θα γίνει σε πίστες που γνωρίζουν καλά οι ομάδες για να έχουν δεδομένα π.χ. Σίλβερστον, Άμπου Ντάμπι.

    Η διαμόρφωση θα είναι:

    Παρασκευή
    Ελεύθερες δοκιμές 60 λεπτών το πρωί με δυο σετ ελαστικών επιλογή των ομάδων.
    Κατατακτήριες δοκιμές το απόγευμα με 5 σετ μαλακής γόμας μόνο διαθέσιμα

    Σάββατο
    Ελεύθερες δοκιμές 60 λεπτών με ένα σετ ελαστικών επιλογής των ομάδων.
    Κατατακτήριος αγώνας 100km με δυο σετ ελαστικών επιλογής των ομάδων

    Κυριακή
    Κανονικός αγώνας 305+km με τα δυο σετ ελαστικών που έχουν απομείνει στον καθένα

    Οι συνθήκες Park Ferme θα ισχύουν από την αρχή των κατατακτήριων δοκιμών της Παρασκευής. Έτσι θα αποτραπεί η δημιουργία ειδικών μονοθεσίων για τις δοκιμές και θα περιοριστούν οι ώρες εργασίας το Σάββατο. Μένει να δούμε πως θα δουλέψει όλο αυτό στην πράξη, πάντως είναι ένα πρόγραμμα με περισσότερη δράση. Ίσως αποδειχτεί δύσκολο στη διαχείριση σε περίπτωση μεικτών καιρικών συνθηκών. Επιπλέον δύσκολα θα διαφοροποιείται το αποτέλεσμα του Σαββάτου απ’ αυτό της Κυριακής, πόσα να αλλάξουν; Ίδωμεν!

    Διαβάστε επίσης:

    F1: Μια βόλτα στην πίστα του Μαϊάμι!

    Ράλι Κροατίας: Συνάντηση Τοντ – Αυγενάκη!

    Τα φώτα στην υπηρεσία της οδικής ασφάλειας!



    ΣΧΟΛΙΑ