• AUTO

    F1 Σπα: Έσπασαν πάλι το τρόπαιο!


    Οι χθεσινοί πανηγυρισμοί των μελών της Red Bull στην εθιμοτυπική φωτογραφία είχαν ως θύμα το τρόπαιο του κατασκευαστή.

    O Μαξ Φερστάπεν πήρε την 8η συνεχή του νίκη, απέχει πλέον μόνο μια από το απόλυτο ρεκόρ των 9 σερί νικών που κατέχει ο Φέτελ από το 2013. Η τελευταία φορά που έχασε ο Ολλανδός ήταν στο Μπακού στις 30/4 από τον Πέρεζ.

    Οι Red Bull έχουν κερδίσει και τους 12 φετινούς αγώνες, αυτό δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της F1, έκαναν δε για 5η φορά το 1-2. Όλα αυτά προφανώς συνιστούν λόγο για πανηγυρισμούς. Μετά την απονομή στο βάθρο όλα τα μέλη της ομάδας, μαζεύτηκαν για την εθιμοτυπική φωτογραφία.

    Εκεί είθισται όταν ξεκινάει το σπρέι σαμπάνιας να απομακρύνονται τρέχοντας όλοι. Πάνω στην αναμπουμπούλα έπεσε η πινακίδα των πιτ πάνω στο τρόπαιο του κατασκευαστή και το έσπασε. Αυτό είναι το δεύτερο τρόπαιο που σπάει μετά την πορσελάνη στην Ουγγαρία.

    Γι’ αυτή την περίπτωση παρενέβη ο επικεφαλής της Herend Porcelain, Ατίλα Σίμον και είπε πως η εταιρεία του θα φτιάξει ένα άλλο τρόπαιο για το Φερστάπεν. To τρόπαιο του κατασκευαστή παρέλαβε στο βάθρο για λογαριασμό της ομάδας ο τεχνικός Γκρεκ Ρίσον.

    Βέβαια πρόκειται για ένα σχετικά απλό κύπελλο και όχι για έργο τέχνης όπως στην Ουγγαρία. Μένει να δούμε αν θα φτιαχτεί και αυτό ξανά για λογαριασμό της ομάδας, ή απλά θα επιδιορθωθεί.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Σπα: Όλα στο Μαξ!

    O Αθανασούλας στο Ράλι Ακρόπολης!

    Ήρθε Ελλάδα το Microlino!



    ΣΧΟΛΙΑ