• AUTO

    F1 Σπα: Όλα στο Μαξ!

    SPA, BELGIUM – JULY 30: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates on the podium during the F1 Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on July 30, 2023 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202307300511 // Usage for editorial use only //


    Ο Ολλανδός πρωταθλητής κυριάρχησε σήμερα στην πίστα του Σπα παρότι εκκινούσε από την 6η θέση. Το σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε τον Λεκλέρκ να κρατά την 1η θέση και το Σάινθ πίσω του να μπλοκάρει τους τροχούς, να διασχίζει διαγώνια την πίστα και να στριμώχνει τον Πιάστρι στην εσωτερική καταστρέφοντας τον αγώνα και των δυο. Ο Αυστραλός εγκατέλειψε αμέσως, ο Ισπανός είχε τρύπα στο πλάι του μονοθέσιου και εγκατέλειψε στο μέσο του αγώνα.


    Πριν συμπληρωθεί ο 1ος γύρος στα φρένα στο τέλος της ευθείας Κέμελ ο Πέρεζ προσπέρασε το Λεκλέρκ και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα. Ο Φερστάπεν είχε ανέβει 4ος και πίεζε το Χάμιλτον. Δεν μπόρεσε να περάσει εύκολα τη Mercedes χρειάστηκε να ενεργοποιηθεί το DRS. Ο Ολλανδός ανέβασε ρυθμό έφτασε και πέρασε τη Ferrari πριν μπει για πρώτη φορά στα πιτ. Οι πρώτοι είχαν όλοι εκκινήσει με τη μαλακή γόμα που πρωταγωνίστησε στον αγώνα.


    Όλο αυτό το διάστημα ο Πέρεζ δεν κατάφερε να φτιάξει διαφορά, ως αποτέλεσμα όταν ο Φερστάπεν πέρασε το Λεκλέρκ ήταν μόλις στα 2.5 sec πίσω του. Στον 13ο γύρο ο Πέρεζ μπήκε στα πιτ και έβαλε τη μέση γόμα. Στον αμέσως επόμενο ακολούθησε ο Φερστάπεν. Βγαίνοντας η διαφορά ήταν σταθερή αλλά ο Ολλανδός οδηγός την μάζεψε γρήγορα και πέρασε μπροστά στον 17ο γύρο. Από κει και πέρα δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση, έφτιαξε μάλιστα μια διαφορά πάνω από 20 δευτερόλεπτα. Ο Λεκλέρκ κατάφερε να κρατηθεί στην 3η θέση κάνοντας διαχείριση της φθοράς των ελαστικών και της κατανάλωσης καυσίμου.


    Ο Χάμιλτον περιορίστηκε στην 4η θέση χωρίς να μπορέσει ν’ ασκήσει πίεση στη Ferrari. Αντίστοιχα δεν είχε πίεση από την Aston Martin του Αλόνσο. Ο Ράσελ κατάφερε να τερματίσει 6ος εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των Πιάστρι και Σάινθ. Νόρις, Οκόν και Τσουνότα συμπλήρωσαν την δεκάδα σ’ έναν αγώνα που έγινε χαμός εκτός αυτής με τους Άλμπον, Γκασλί, Χούλκενμπεργκ, Ρικιάρντο να πρωταγωνιστούν στις μάχες για θέση.


    Στη βαθμολογία των οδηγών ο Φερστάπεν που πήρε 33 βαθμούς (ο Χάμιλτον πέτυχε τον ταχύτερο γύρο) αυτό το Σαββατοκύριακο, διεύρυνε το προβάδισμά του από τον δεύτερο Πέρεζ ενώ αντίστοιχα η RBR έφτασε τους 503 βαθμούς και έχει υπερδιπλάσιους από τη δεύτερη Mercedes (247) που πιέζεται από Aston Martin (196) και Ferrari (191). Επόμενος αγώνας το Ολλανδικό GP στις 27/8.

    Η τελική κατάταξη σήμερα ήταν:

    Διαβάστε επίσης:
    Στο Μαξίμου ο Νίκος Χαρδαλιάς – Για το χρίσμα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής

    Πυροσβεστική: 55 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο – Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πλάτανο Ηλείας και Στράτο Αγρινίου

    Εγκαίνια του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου με τις εκθέσεις του Γιώργου Ξένου



    ΣΧΟΛΙΑ