• AUTO

    F1 Ολλανδία: O Φερστάπεν στην pole!


    Η βροχή που σταμάτησε λίγο πριν την έναρξη τους, έδωσε συναρπαστική διάσταση στις κατατακτήριες δοκιμές του Ολλανδικού GP. Το Q1 διεξήχθη με ενδιάμεσα ελαστικά και είχε αρκετό δράμα καθώς οι οδηγοί προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους στο οδόστρωμα που στέγνωνε γρήγορα.

    Η πρώτη προσπάθεια του Φερστάπεν τον οδήγησε εκτός πίστας και ο πρωταθλητής ακούστηκε να διαμαρτύρεται για έλλειψη πρόσφυσης. Οι συνθήκες βελτιώνονταν γρήγορα οι χρόνοι κατέβαιναν και ταχύτερος όλων βρέθηκε με φρέσκο σετ ενδιάμεσων ελαστικών ο Άλμπον με τη Williams.

    Στον αντίποδα οι Alfa Romeo αποκλείστηκαν από τη συνέχεια μαζί με τους Οκόν, Μάγκνουσεν και Λόσον (αντικατέστησε τον τραυματία Ρικιάρντο) που ήταν εκτός ρυθμού. Ο Λεκλέρκ προκρίθηκε την τελευταία στιγμή με δυσκολία. Αμέσως μετά ακούστηκε να διαμαρτύρεται στους μηχανικούς του για το κυκλοφοριακό και την θερμοκρασία των ελαστικών.

    Το ξεκίνημα του Q2 βρήκε τους οδηγούς με ενδιάμεσα ελαστικά, παρότι κάποιοι σκέφτονταν πότε θα ήταν η ώρα των σλικ. Εξ απήνης στο κυκλοφοριακό πιάστηκε ο Χάμιλτον που αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Οι Στρολ Γκασλί, Τσουνότα και Χούλκενμπεργκ φυσιολογικά έμειναν εκτός δεκάδας, ενώ την έκπληξη έκαναν οι Williams που αμφότερες προκρίθηκαν στο Q3. Για τον Λόγκαν Σάρτζαντ ήταν η πρώτη φορά που κατάφερε να μπει στη δεκάδα. Ο Σάινθ καρδιοχτύπησε αλλά τελικά την ύστατη στιγμή μπόρεσε να πετύχει το χρόνο που του έδωσε την πρόκριση στο Q3.

    Ο Σάρτζαντ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του καθώς στο ξεκίνημα του Q3 έχασε τον έλεγχο της Williams στην στροφή 2 και χτύπησε στις προστατευτικές πλαστικές μπαριέρες tech pro πληγώνοντας το μονοθέσιό του. Ο Αμερικάνος ρίσκαρε με τα σλικ ελαστικά την ώρα που οι οδηγοί αμφιταλαντεύονταν αν είχε έρθει η ώρα τους. Εν τέλει η 20λεπτη διακοπή ωσότου απομακρυνθεί το πληγωμένο μονοθέσιο της Williams και επισκευαστεί η μπαριέρα ξεκαθάρισε το τοπίο, ήταν η ώρα των σλικ.

    Οι McLaren έκαναν την καλύτερη επίδοση, προτού ο Λεκλέρκ χάσει τον έλεγχο της Ferrari στην στροφή 9 και η διαδικασία διακοπεί εκ νέου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Οι οδηγοί πλέον είχαν μια προσπάθεια, ο Φερστάπεν αλάνθαστος πέτυχε τον καλύτερο χρόνο. Οι Νόρις, Ράσελ ακολούθησαν και χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις τους μετά το τέλος της διαδικασίας.

    Νόρις: «Ήλπιζα σ’ ένα λάθος του Μαξ, δεν το έκανε, οπότε η δεύτερη θέση είναι η καλύτερη δυνατή».
    Ράσελ: «Ο Μαξ αύριο θα κάνει περίπατο στην παραλία, αλλά εμείς θα δώσουμε μεγάλη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις».

    Ο Βρετανός με τη Mercedes προφανώς έχει στο μυαλό του τόσο το Χάμιλτον που εκκινεί 13ος αλλά και τον Πέρεζ που εκκινεί 7ος και σίγουρα έχει τη δυναμική να απειλήσει. Ο αγώνας ξεκινά αύριο στις 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+. Μια ώρα νωρίτερα στις 15:00 θα ξεκινήσει η ειδική εκπομπή Formula 1 Show. Η σημερινή τελική κατάταξη ήταν:

    Διαβάστε επίσης:
    Άλλες πέντε καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. για το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια

    Meteo: Το 33% των δασών της Αττικής κάηκε μέσα στα 7 τελευταία χρόνια

    Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Αύρα Έβρου



    ΣΧΟΛΙΑ