• AUTO

    F1 Κατάρ: Ο Φερστάπεν στην pole!

    Φερστάπεν

    Max Verstappen, Oracle Red Bull Racing RB19


    Ο πρωταθλητής έχει ραντεβού με την ιστορία αύριο στον αγώνα Sprint αλλά θέλει να κερδίσει και τον αγώνα την Κυριακή.

    Το 18ο GP της χρονιάς έχει διαμόρφωση Sprint οπότε οι κατατακτήριες δοκιμές έγιναν απόψε και διαμόρφωσαν τη σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής. Ο Μαξ Φερστάπεν που μπορεί να πάρει αύριο τον 3ο τίτλο της καριέρας του, έκανε σήμερα τον ταχύτερο γύρο και πήρε την pole.

    Για να στεφθεί αύριο πρωταθλητής από το Sprint ακόμη αρκούν οι 3 βαθμοί της 6ης θέσης. Ο Ολλανδός τόνισε μετά την pole: «Θέλω να κερδίσω και αύριο και μεθαύριο». Η οδηγική πρόκληση στην πίστα της Λουσέιλ ήταν διαφορετική από τα συνηθισμένα καθώς οι οδηγοί είχαν μόλις μια περίοδο ελεύθερων δοκιμών για να επιβεβαιώσουν όσα έδειχναν οι προσομοιωτές.

    Μια περίοδο σε συνθήκες διαφορετικές από τις κατατακτήριες δοκιμές οπότε μη αντιπροσωπευτική. Όλα αυτά οδήγησαν σε εκπλήξεις ανατροπές και δράματα στις κατατακτήριες δοκιμές. Όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν αποκλειστικά τη μαλακή γόμα (C3) καθώς δεν είχαν βελτιστοποιήσει το σετάρισμα και δεν είχαν το παραμικρό περιθώριο για απώλειες. Οι Σάινθ και Πέρεζ αποτέλεσαν αρνητική έκπληξη καθώς δεν προκρίθηκαν στη δεκάδα ενώ αντίθετα ο Μπότας έκανε τη διαφορά μπαίνοντας σ’ αυτή.

    Οι τρεις οδηγοί που πήγαν στη φωτογραφία πριν τον μηδενισμό του χρόνου του Πιάστρι ήταν οι: Ράσελ, Φερστάπεν, Πιάστρι. Στην 3η θέση στην εκκίνηση όμως θα βρίσκεται ο Χάμιλτον.
    Οι τρεις οδηγοί που πήγαν στη φωτογραφία πριν τον μηδενισμό του χρόνου του Πιάστρι ήταν οι: Ράσελ, Φερστάπεν, Πιάστρι. Στην 3η θέση στην εκκίνηση όμως θα βρίσκεται ο Χάμιλτον.

    Αρκετοί οδηγοί είδαν τους χρόνους τους να μηδενίζονται γιατί υπερέβησαν τα όρια της πίστας. Ανάμεσά τους οι δυο οδηγοί της McLaren που έκαναν το 2-4 αλλά έχασαν τις θέσεις τους καθώς σβήστηκαν οι χρόνοι τους. Οι Mercedes βρέθηκαν στις θέσεις 2-3 μπροστά από την Aston Martin του Αλόνσο και τη Ferrari του Λεκλέρκ. Πιο πίσω ο Πιάστρι και οι Alpine πριν τους Μπότας και Νόρις που συμπλήρωσαν τη δεκάδα. Ο Νόρις έκανε δυο λάθη και δεν πήρε χρόνο οπότε έπεσε στην τελευταία θέση της δεκάδας. Αύριο η μέρα είναι αφιερωμένη στο Sprint με τις κατατακτήριες δοκιμές του το απόγευμα στις 16:00 και τον αγώνα στις 20:30 απευθείας από ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+. Ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 20:00 απευθείας από ΑΝΤ1, ΑΝΤ1+.

    Η τελική κατάταξη ήταν:



    ΣΧΟΛΙΑ