• AUTO

    F1: Φεύγει, μένοντας η Honda!

    F1: Φεύγει, μένοντας η Honda!

    Honda-Red bull


    Το μετέωρο βήμα των Ιαπώνων, Honda , δείχνει πως έμαθαν από το λάθος το 2008 και δεν θέλουν να πάθουν πάλι τα ίδια.

    Δεν ξέρω αν θυμάστε την Brawn GP. Είναι η ομάδα που πήρε το ντάμπλ το 2009. Η ομάδα που άφησε στα κρύα του λουτρού η Honda αψυχολόγητα στα τέλη του 2008. Η ομάδα που έκανε ζάμπλουτο το Ρος Μπρον. Ο Άγγλος τεχνικός πήρε το ρίσκο με τις πλάτες του συμπατριώτη του και ισχυρού άντρα της F1, Μπέρνι Έκλεστον, διέσωσε τη Μπρον, πήρε το ντάμπλ και τη μοσχοπούλησε την επόμενη χρονιά στη Mercedes.

    Ναι από εκεί προήρθε η σημερινή πρωταθλήτρια ομάδα που σαρώνει έως σήμερα στην υβριδική εποχή της F1. Η τότε απόφαση της Honda αποτελεί σημείο αναφοράς, πιο άστοχη δεν γίνεται.

    ISTANBUL, TURKEY – OCTOBER 07

    Η Honda επανήλθε στη F1 με τη McLaren το 2015 και η απόδοσή της με την υβριδική μηχανή ήταν τόσο κακή που η McLaren έπεσε στην 9η θέση στους κατασκευαστές. Η μεταξύ των σχέση δεν απέδωσε, η Honda πήρε στην Toro Rosso το 2018 και ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Red Bull το 2019. Πάνω που ήρθαν οι νίκες και η απόδοση έφτασε στην κορυφή, η Honda ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Η ανακοίνωση αποχώρησης ήρθε πέρυσι και αφορούσε το τέλος της φετινής χρονιάς.

    Η Red Bull έχει μονοθέσιο νικητή φέτος και οι νίκες διαδέχονται η μια την άλλη. Η Formula 1 έχει αποφασίσει για λόγους περιορισμού του κόστους να μην υπάρξει από το 2022 και για τρία χρόνια (2022, 2023, 2024) εξέλιξη των υβριδικών μηχανών. Στη Red Bull έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή της Honda αυτά τα χρόνια.

    Σήμερα οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν την ευρύτερη συνεργασία τους με τη Red Bull στην παγκόσμια σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αυτό θα περιλαμβάνει φυσικά και τις υβριδικές μηχανές της F1. Η Honda θα υποστηρίζει την προσπάθεια της Red Bull στη F1 το 2022. Θα έχει δικούς της μηχανικούς στην πίστα και το 2023 θα αναλάβει η ομάδα της Red Bull. Που θα στελεχωθεί με τους μηχανικούς από το τμήμα Honda Racing Development UK. Δηλαδή οι ίδιοι άνθρωποι θα αλλάξουν μπλουζάκι.

    Στο ερώτημα λοιπόν αν φεύγει η Honda στο τέλος του χρόνου από την F1 δεν υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση. Φεύγοντας θα μείνει νομίζω…

    ISTANBUL, TURKEY – OCTOBER 07: Reveal of the Red Bull Racing special Honda

    Οι ανακοινώσεις για την παραμονή της Honda μετά το τέλος της φετινής χρονιάς έγιναν σήμερα και αποκαλύφθηκε και αυτό το επετειακό βάψιμο με το οποίο θα αγωνιστούν τα μονοθέσια της RBR στην Τουρκία αυτό το Σαββατοκύριακο.



    ΣΧΟΛΙΑ