• AUTO

    F1, Μπαχρέιν: Απρόβλεπτος αγώνας σήμερα!


    Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 18:00 (απευθείας ΕΡΤ, Cosmote).

    Η χθεσινή μάχη των κατατακτήριων δοκιμών ανέδειξε νικητή το Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull. Βέβαια οι Ταύροι στον αντίποδα είδαν τον άλλο οδηγό τους, στον πρώτο του αγώνα, το Σέρτζιο Πέρεζ να μένει εκτός δεκάδας. Αυτό δε βοηθάει και πολύ τη στρατηγική τους σήμερα στον αγώνα. Ο Πέρεζ υπερασπίζεται την απόφασή του να χρησιμοποιήσει τη μέση γόμα στην τελευταία του προσπάθεια στο Q2 και παραδέχεται ότι έκανε λάθος στη στροφή 13 που τον έριξε εκτός δεκάδας.

    Αντίθετα οι δυο Mercedes είναι στην 2η και 3η θέση, με το Χάμιλτον να λέει πως η Red Bull είναι σε ρυθμό αγώνα 2 δέκατα πιο γρήγορη. Μένει βέβαια αυτό να αποδειχτεί σήμερα στην πράξη.

    Όσον αφορά στις στρατηγικές στον αγώνα των 57 γύρων η ταχύτερη σύμφωνα με την Pirelli είναι δυο μέρη μέσης γόμας με 18 γύρους το καθένα και ενδιαμέσως ένα με την σκληρή γόμα διάρκειας 21 γύρων. Αυτό  το σενάριο από τους οδηγούς της πρώτης δεκάδας μπορούν να το υλοποιήσουν ο Φερστάπεν, οι Mercedes και ο Γκασλί. Οι υπόλοιποι που ξεκινούν με τη μαλακή γόμα ίσως μετά από 14 γύρους βάλουν τη σκληρή για 24 γύρους και τη μέση για τους τελευταίους 22 γύρους. Επίσης μπορούν να βάλουν δυο φορές σετ μέσης γόμας, αν έχουν αλλά αυτό είναι λίγο πιο αργό σενάριο σύμφωνα με την Pirelli. Ίσως δυο σετ μαλακής γόμας για την αρχή και το τέλος και σκληρής για 25 γύρους στο μέσο του αγώνα αποδειχτεί ένα καλό εναλλακτικό σενάριο εφόσον οι θερμοκρασίες είναι κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου.

    Ένα ερωτηματικό είναι πόσες φορές θα δούμε αυτοκίνητο ασφαλείας και αν ο Πέρεζ μπορεί να κάνει μια αλλαγή εκκινώντας με τη σκληρή γόμα και να επωφεληθεί από πιθανή παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας περίπου στον 30οστό γύρο.

    Για τη μάχη πίσω από Mercedes, Red Bull, ο Λεκλέρκ με την σαφώς αναβαθμισμένη Ferrari, εκκινεί 4ος και τόνισε πως η Alpha Tauri του Γκασλί είναι πολύ δυνατή και θα είναι δύσκολο να την κρατήσει πίσω του. Επισήμανε μάλιστα τη διαφορά γόμας, καθώς ο Γκασλί εκκινεί με τη μέση γόμα.

    Ο αγώνας αν πάει φυσιολογικά θα κριθεί σε δυο σημεία:

    1. Την εκκίνηση
    2. Την προσπάθεια των Mercedes να παρασύρουν το Φερστάπεν σε undercut. Αν το επιχειρήσουν λογικά θα βάλουν το Μπότας, νωρίς, αυτό θα παρασύρει τον Ολλανδό μέσα για να καλύψει τη θέση και θα βρεθεί εκτεθειμένος από τον Χάμιλτον στη 2η αλλαγή.

     

    Ίδωμεν! Θα πούμε περισσότερα σήμερα μισή ώρα πριν την εκκίνηση, στις 17:30 στο Instagram Live με τον Πάνο Σεϊτανίδη. Σας περιμένουμε όλους!

    Η Pirelli που συμπληρώνει 400 GP σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα και τους ταχύτερους χρόνους ανά γόμα:

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν στην pole!



    ΣΧΟΛΙΑ