• AUTO

    F1 Άμπου Ντάμπι: Ο Φερστάπεν στην pole!

    O Φερστάπεν πήρε το τρόπαιο της pole από τον Αγουέιρο.

    O Φερστάπεν πήρε το τρόπαιο της pole από τον Αγουέιρο. (Photo by Steven Tee / LAT Images)


    Ο Ολλανδός κυριάρχησε σήμερα στη μάχη με το χρονόμετρο και είναι φαβορί για τη νίκη αύριο, αν τα καταφέρει θα είναι η 19η σε 22 αγώνες.

    Στους τελευταίους αγώνες ο Φερστάπεν δεν είχε πάντοτε την απόλυτη ταχύτητα στις κατατακτήριες δοκιμές, απόψε όμως ήταν ξεκάθαρα ο ταχύτερος στην τελευταία μάχη με το χρονόμετρο της φετινής χρονιάς. Ήταν για τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή η 4η συνεχή του pole στη συγκεκριμένη πίστα και η 32η της καριέρας του.

    Ο Φερστάπεν ήταν ταχύτερος και στις τρεις περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών. Παρόλα αυτά όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του δεν ήταν ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά του μονοθεσίου:

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στην pole, δεν το περίμενα. Το Σαββατοκύριακο μέχρι στιγμής ήταν λίγο δύσκολο, αλλά σίγουρα βελτιώσαμε το μονοθέσιο για τις κατατακτήριες και κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Από τον πρώτο γύρο, η RB19 είχε πιο ομοιογενή συμπεριφορά και σίγουρα μπορούσαμε να πιέσουμε περισσότερο, ένιωθα καλύτερα οδηγώντας. Ήταν μια πολύ ξεχωριστή σεζόν, την απολαύσαμε πολύ και είμαστε πραγματικά περήφανοι για όσα πετύχαμε. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα αύριο, θα επικεντρωθούμε στον δικό μας αγώνα και ελπίζουμε να τελειώσουμε τη σεζόν όπως αρμόζει».

    Max Verstappen, Charles Leclerc και Oscar Piastri οι τρεις ταχύτεροι χρόνοι
    Max Verstappen, Charles Leclerc και Oscar Piastri οι τρεις ταχύτεροι χρόνοι

    Πίσω από τον Ολλανδό δόθηκε μάχη για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε McLaren, Ferrari και Mercedes, μια μάχη που κέρδισε ο Λεκλέρκ. Ο Μονεγάσκος κατάφερε να βρει 8 δέκατα στην τελευταία του προσπάθεια και πήρε τη 2η θέση μπροστά από Πιάστρι και Ράσελ:

    «Ειλικρινά, λαμβάνοντας υπόψη το Σαββατοκύριακο που είχαμε μέχρι τώρα, δεν περίμενα καθόλου τέτοια επίδοση. Στον τελευταίο γύρο ήξερα ότι έπρεπε να ρισκάρω γλίστρησα στην τελευταία στροφή αλλά νομίζω ότι όλοι γλιστρούσαν. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δεύτερη θέση. Στο Q1 και το Q2 ανησυχούσα ότι δεν θα προκριθώ στο τέλος βρέθηκα στην πρώτη σειρά, οπότε είναι καταπληκτικό. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ελπίζω ο Κάρλος να έχει μια καλή εκκίνηση και στη συνέχεια να με συνοδεύσει στον αγώνα».

    Ο Σάινθ μαζί με το Χάμιλτον ήταν οι αρνητικές εκπλήξεις της ημέρας. Ο Ισπανός αποκλείστηκε στο Q1, ο Βρετανός στο Q2 και εκκινούν από την 16η και την 11η θέση αντίστοιχα. Η διαφορά ανάμεσα σε Mercedes και Ferrari είναι 4 βαθμοί υπέρ της γερμανικής ομάδας. Αν τα μονοθέσια τερματίσουν όπως εκκινούν η Ferrari θα πάρει τη 2η θέση με 2 βαθμούς διαφορά. Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+.

    Η τελική κατάταξη ήταν:



    ΣΧΟΛΙΑ