• sports

    O Stroll έχει σχέδιο!

    Lawrence Stroll, Owner, Aston Martin F1

    Lawrence Stroll, Owner, Aston Martin F1


    Έχει το γρόσι, έχει και τη γνώση για ν’ αλλάξει τις ισορροπίες στη F1 και να πάρει πρωτάθλημα με την Aston Martin.

    Ο βαθύπλουτος 63χρονος Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Sheldon Strulović, γνωστός ως Lawrence Stroll κατάγεται από εβραϊκή οικογένεια και έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία από τον χώρο της μόδας μέχρι την Formula 1.

    Ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, Lio Strulovitch ο οποίος εκπροσωπούσε τα δημοφιλή και luxury brands Ralph Lauren και Pierre Cardin στον Καναδά, συνέχισε τη συνεργασία του με κορυφαίους οίκους μόδας κάνοντας μία περιουσία άνω των 3 δισ. δολαρίων, ύστερα από την πώληση μετοχών του, από τις εταιρείες των Tommy Hilfiger και Michael Kors. Ανήκει στην κατηγορία των δισεκατομμυριούχων που απολαμβάνουν τη πολυτέλεια και τη χλιδή χωρίς να κρύβονται.

    Κατά καιρούς έχει φιλοξενηθεί σε διεθνή μέσα για εντυπωσιακές αγορές, όπως το super yacht 96 μέτρων που έχει στη κατοχή του αλλά και μία συλλογή vintage Ferrari, στην οποία περιλαμβάνεται και το πιο ακριβό μοντέλο στον κόσμο, η Ferrari 250 GTO αξίας 70 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πολυτελείς αγορές δεν σταματούν εκεί, με το Στρολ να κυριαρχεί και στον χώρο του real estate, κάνοντας αγορές πολυτελών κατοικιών. Μία από αυτές, ένα ακίνητο 100 εκατ. δολαρίων, στο διάσημο νησί, καταφύγιο των πλουσίων, Mystique της Καραϊβικής, στο οποίο πραγματοποίησε το 2016, τον δεύτερο γάμο του.

    Διατηρεί ακόμα επαφές με τον χώρο της μόδας, έχοντας ένα μερίδιο στα κοσμηματοπωλεία του Λονδίνου, Asprey & Garrard, τα οποία κάποτε ήταν από τους βασικούς προμηθευτές της βασιλικής οικογένειας.

    Ο Lans Stroll οδηγεί για την ομάδα του πατέρα του.
    Ο Lans Stroll οδηγεί για την ομάδα του πατέρα του.

    Το τελευταίο εγχείρημα του Stroll ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια, δραστηριοποιείται στη Formula 1. Αφού απέκτησε την ομάδα της Force India και αγόρασε μετοχές στην Aston Martin αναβίωσε το μύθο της στη F1. Πλέον ως επικεφαλής και της ομάδας και της κατασκευάστριας εταιρείας έχει ως οδηγό το γιο του Lans αλλά και τον δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Fernando Alonso. Ο Stroll πραγματοποίησε μια επένδυση 250 εκ. λιρών για την κατασκευή των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της ομάδας που λειτουργούν από πέρυσι τον Αύγουστο. Το επόμενο βήμα του ήταν να εξασφαλίσει μια αποκλειστική συνεργασία μ’ έναν κατασκευαστή υβριδικών μηχανών από το 2026 οι Aston Martin θα αγωνίζονται με μηχανή Honda.

     Adrian Newey, Chief Technical Officer Oracle Red Bull Racing
    Adrian Newey, Chief Technical Officer Oracle Red Bull Racing (Photo by Clive Mason/Getty Images)

    Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως στο GP της Σαουδικής Αραβίας ο Stroll έδωσε λευκή επιταγή στον κορυφαίο σχεδιαστή της F1, Adrian Newey για να συνεργαστεί με την Aston Martin. Ο Newey που βρίσκεται στη Red Bull την τελευταία 20ετία έχει μεγαλουργήσει συνεργαζόμενος με τη Williams και τη McLaren και στα 65 του είναι ένα βήμα πριν την σύνταξη. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο Stroll του έδωσε περισσότερες συντάξεις απ’ όσες μπορεί να ξοδέψει στο υπόλοιπο της ζωής του. Αν ευοδωθεί αυτή η μεταγραφή μπορεί ν’ αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες στο grid. Βαρύνουσα σημασία στην απόφαση του Newey θα παίξει η χρονική δέσμευση αλλά και οι δυνατότητες των νέων εγκαταστάσεων της ομάδας στο Silverstone.

    Lance Stroll, Aston Martin AMR24

    Διαβάστε επίσης

    F1 Aston Martin: Έχει στροφές ο δρόμος για την κορυφή!

    Η μεγάλη νύχτα ενός billionaire στο Μπαχρέιν!

    O Καναδός billionaire, οι αεραγωγοί και τα 400 χιλιάδες δολάρια!



    ΣΧΟΛΙΑ