• AUTO

    F1 Alfa Romeo: “Beyond the Visible” (video)


    Με ένα νέο ντοκιμαντέρ για τα logistics επιστρέφει μέσω της F1 Team ORLEN ο αθέατος κόσμος της Formula 1.

    Το τρίτο από τα συνολικά πέντε επεισόδια του ντοκιμαντέρ “Beyond the Visible” της Alfa Romeo F1 Team ORLEN βρίσκεται στον αέρα, με τη σειρά σε αυτό το ραντεβού με το κοινό να εστιάζει σε μια από τις πλέον κρίσιμες, αλλά και αφανείς δραστηριότητες στον κόσμο της Formula 1, αυτής των logistics. Σε αυτό το επεισόδιο με τίτλο “The Hidden Backbon” («Η κρυμμένη ραχοκοκαλιά»), η σειρά μεταφέρει το κοινό στις εξαιρετικά περίπλοκες διαδικασίες που απαιτούνται ώστε οι ομάδες να μπορούν να μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο για τις ανάγκες των δοκιμών και των Grand Prix. Η ακρίβεια και ο απόλυτος συντονισμός είναι απαραίτητος, έτσι ώστε εκατοντάδες μέλη της ομάδας, ευαίσθητος εξοπλισμός, αλλά ακόμα και τα motorhomes που αποτελούν τη βάση της ομάδας και συναρμολογούνται/αποσυναρμολογούνται σε κάθε αγώνα, να μεταφερθούν με ταχύτητα και ασφάλεια.  Την ευθύνη για  αυτό το εγχείρημα έχει μια μικρή ομάδα εξιδεικευμένων ανθρώπων που δουλεύουν σε εξαντλητικούς ρυθμούς ώστε να διασφαλίσουν ότι τα πάντα θα μεταφερθούν σύμφωνα με το προβλεπόμενο πλάνο.

    Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας, της δυσκολίας, αλλά και του κόστους που αφορούν στα logistics μια ομάδας της Formula 1, είναι το γεγονός ότι από τα συνολικά 140 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου προϋπολογισμού, το 15% αξιοποιείται στο σχεδιασμό, διαχείριση και εκτέλεση των μεταφορών. Στη σαιζόν που πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ομάδα μετέφερε περίπου 230 τόνους με πλοία, 40 τόνους με αεροπλάνα και ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες με φορτηγά όπου ήταν εφικτή η μεταφορά μέσω του οδικού δικτύου. Παράλληλα, περίπου 100 μέλη της ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών, των μηχανικών, του ιατρικού προσωπικού κτλ. ταξίδεψαν και στους 22 αγώνες της περασμένης σαιζόν. Ο προγραμματισμός των μεταφορών που θα χρειαστούν σε μια αγωνιστική χρονιά σε ποσοστό 90% πραγματοποιείται μέχρι το Δεκέμβρη της προηγούμενης χρονιάς, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος το προσωπικό να εστιάζει στη σωστή εκτέλεση του πλάνου.

    Πρωταρχικός στόχος της σειρά “Beyond the Visible” είναι να φέρει στο προσκήνιο τις λιγότερο γνωστές πτυχές της Formula 1. Όταν δίνεται η εκκίνηση στα Grand Prix και το κοινό απολαμβάνει τις μάχες των οδηγών, αυτό είναι εφικτό επειδή εκατοντάδες επαγγελματίες έχουν φροντίσει ώστε οι διαδικασίες των logistics να έχουν εκτελεστεί με τον πλέον αποδοτικό τρόπο. Αυτή την ιστορία εξιστορεί το τρίο επεισόδιο της σειράς “Beyond the Visible”, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

    Διαβάστε επίσης

    MÓ 50: To τρίτο eScooter στην γκάμα της SEAT!



    ΣΧΟΛΙΑ