• AUTO

    F1 Αυστρία: Ο Φερστάπεν στην pole!


    Στο κατάμεστο Red Bull Ring ο Ολλανδός οδηγός έφερε τον Ταύρο στην πρώτη θέση για το αυριανό Sprint Race.

    Με τη θερμοκρασία αέρα στους 19 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία οδοστρώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου ξεκίνησαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην έδρα της Red Bull. Όλοι οι οδηγοί χρησιμοποίησαν την πιο μαλακή διαθέσιμη γόμα τη C5. Ταχύτερες ήταν οι Ferrari με το Λεκλέρκ να προηγείται και το Σάινθ να ακολουθεί. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν οι Ρικιάρντο, Στρολ, Ζου, Λατίφι, Φέτελ.

    Στο Q2 η μικρή σε μήκος πίστα του Red Bull Ring ήταν λίγο πιο άδεια, και οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν. Στην πρώτη του προσπάθεια ο Χάμιλτον με τη Mercedes ήταν ταχύτερος όλων με 1:05.475. Ο Λεκλέρκ αντέδρασε κατεβάζοντας στο 1:05.287. Ο Γιούκι Τσουνόντα είχε μια θεαματική έξοδο στη στροφή 3 αλλά κατάφερε να συνεχίσει την προσπάθειά του. Η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να τον βοηθήσει να προκριθεί στο Q3. Από τη συνέχεια αποκλείστηκαν επίσης ο Γκασλί με την άλλη Alpha Tauri, ο Μπότας με την Alfa Romeo, ο Νόρις με την άλλη McLaren, ο Άλμπον με τη Williams. Αντίθετα εντυπωσίασαν οι δυο Haas που κατάφεραν να προκριθούν στο Q3. Εκεί φυσιολογικά βρέθηκαν επίσης οι δυο Ferrari, οι δυο Red Bull, οι δυο Mercedes και οι δυο Alpine.

    O Χάμιλτον χτύπησε τη Mercedes στα προστατευτικά ελαστικά

    Το ξεκίνημα του Q3 βρήκε τον Λεκλέρκ να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και το Φερστάπεν αμέσως να κατεβάζει 1 δέκατο. Ο Χάμιλτον έχασε τον έλεγχο της Mercedes ανάμεσα στις στροφές 7 και 8 και χτύπησε άσχημα την Mercedes στα προστατευτικά ελαστικά. Ευτυχώς για τον ίδιο δεν τραυματίστηκε. Στα ριπλέι φάνηκε έντονη υποστροφή στη Mercedes πιθανόν να αντιμετώπιζε κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Η σεζόν διακόπηκε με κόκκινη σημαία ωσότου απομακρυνθεί από το σημείο η W13.

    Σίγουρα απόψε οι μηχανικοί της Mercedes θα έχουν πολύ δουλειά. Όταν διακόπηκε η διαδικασία απέμεναν 330sec για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ήταν σαφές ότι οι άλλοι εννιά οδηγοί θα είχαν μια τελευταία προσπάθεια. Οι Ferrari βελτίωσαν αλλά τελικά ήταν ο Φερστάπεν που είπε την τελευταία κουβέντα. Πέτυχε χρόνο καλύτερο κατά 29 χιλιοστά και πήρε την pole. Δίπλα του εκκινεί αύριο ο Λεκλέρκ πίσω του οι Σάινθ και Πέρεζ. Ο κατατακτήριος αγώνας που διαρκεί 100km, εκκινεί αύριο στις 17:30

    Η σημερινή κατάταξη είναι:

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ψηλαφούμε τη νέα BMW Χ1! (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ