• AUTO

    F1 2024: Δε ξεκίνησε καλά η Mercedes!

    2024 Bahrain Test, Day 1 – LAT Images


    Την πρώτη μέρα δοκιμών εξέλιξης ο Russell σημείωσε τον 12ο χρόνο παρότι συμπλήρωσε 122 γύρους στην πίστα.

    Ο 26χρονος Βρετανός οδηγός νιώθει έντονη την πίεση του νέου του ρόλου. Με την επικείμενη αποχώρηση του Hamilton στο τέλος της χρονιάς ο Russell καλείται να ηγηθεί της ομάδας και να την οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Δεν θα είναι εύκολο, δεν είναι δεδομένο. Σίγουρα η ομάδα θα του δώσει φέτος προτεραιότητα, αυτό ήταν ξεκάθαρο καθώς οδήγησε την πρώτη μέρα της W15 στην πίστα.

    Ο Russell ήταν ένας από τους δύο οδηγούς – ο άλλος ήταν ο Max Verstappen της Red Bull – ο οποίος πέρασε όλη την ημέρα στο τιμόνι, συμπληρώνοντας απόσταση κοντά στα 2GP (122 γύρους) παρότι το πρόγραμμα του είχε διακοπές  κάποιες καθυστερήσεις, ενώ η Mercedes έκανε αλλαγές στο σετάρισμα του μονοθεσίου.

    Η ομάδα επικέντρωσε την προσοχή της, στη συλλογή πληροφοριών για το νέο μονοθέσιο και όχι στις επιδόσεις. Ο Russell δεν έκανε γύρους με χαμηλό φορτίο καυσίμου, αλλά αυτό δύσκολα μπορεί να εξηγήσει την υστέρηση των 2,7 sec από την κορυφή.

    2023 Abu Dhabi Grand Prix, Sunday – Steve Etherington

    Μιλώντας μετά το τέλος της χθεσινής μέρας ο Russell είπε: «Ήταν υπέροχο που οδήγησα τη W15 για πρώτη φορά . Από την πρώτη στιγμή, ένιωσα ότι έχουμε μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε. Ολοκληρώσαμε πολλούς γύρους και έχουμε πολλά δεδομένα να επεξεργαστούμε. Τελειώσαμε τη μέρα σε αρκετά καλό σημείο και μπορούμε να προχωρήσουμε στις επόμενες δύο ημέρες. Θα επικεντρωθούμε στη μεγιστοποίηση των χιλιομέτρων για να μάθουμε το μονοθέσιο αντί να κυνηγήσουμε ένα πυροτέχνημα. Συνολικά, η W15 δίνει πιο ωραία αίσθηση στην οδήγηση από την W14. Bέβαια η απόδοση δεν έχει να κάνει με το συναίσθημα, αλλά την ταχύτητα. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε πού θα βρεθούμε έναντι των άλλων. Ήταν μια θετική πρώτη μέρα και ανυπομονώ να επιστρέψω την Παρασκευή».

    Σήμερα για λογαριασμό της Mercedes οδηγεί στην πίστα του Σακχίρ ο Hamilton.

    2024 Bahrain Test, Day 1 – LAT Images

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Μπαχρέιν, 1η μέρα δοκιμών: Verstappen μόνο!

    Peugeot: Τεχνητή νοημοσύνη!

    Mercedes-Benz CLE Coupé: Έφτασε στην Ελλάδα!



    ΣΧΟΛΙΑ