• AUTO

    F1: 100 χρόνια Μόντσα! (video)

    F1: 100 χρόνια Μόντσα! (video)


    Με αφορμή το Grand Prix της Monza, ο Μπότας κάνει βόλτες στο Μιλάνο με μια Alfa Romeo F1.

    Η Alfa Romeo F1 Team ORLEΝ διάλεξε έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο για να ξυπνήσει τους δρόμους του Μιλάνο και σήμερα, με αφορμή του εορτασμούς για τα 100 χρόνια της θρυλικής πίστας της Monza, αποκαλύπτει το πλήρες video από αυτή την πρωτοβουλία της, η όποια ξεσήκωσε -κυριολεκτικά- τους κατοίκους της πόλης του Ιταλικού βορά.

    Είναι μια ξεχωριστή ιδέα για να τιμηθεί ένας «ναός» της ταχύτητας, αλλά και ένα από τα πλέον διάσημα σημεία που χτυπά δυνατά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    Η Monza είναι η μοναδική πίστα που πραγματοποιείται το Ιταλικό Grand Prix, ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου του 1950 εκεί γιόρτασε η Alfa Romeo την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 με τον Nino Farina και την Alfetta 158.

    Το πρωινό της 24ης Ιουνίου, η Piazza Duomo, η Piazza San Babila, η Porta Nuova μαζί με άλλα κεντρικά σημεία του Μιλάνο ξαφνιάστηκαν από την παρουσία ενός μονοθεσίου της Formula 1 με οδηγό τον Βάλτερι Μπότας που αναστάτωσαν την πόλη με το πέρασμα τους. Από αυτό το ασυνήθιστο «δρομολόγιο» δεν θα μπορούσε να λείψει και μια στάση στο Portello, την περιοχή όπου το 1910 δημιουργήθηκε η πρώτη μονάδα παραγωγής της Alfa Romeo.

    Η σύνδεση της Alfa Romeo με το Μιλάνο και την Monza είναι άρρηκτες και τονίζουν τη θρυλική παράδοση της Ιταλικής μάρκας με τους αγώνες και το πάθος για την αυτοκίνηση, στοιχεία που σίγουρα θα έκαναν τους κατοίκους της πόλης να συγχωρέσουν τον Μπότας και την αγαπημένη τους μάρκα για το βίαιο πρωινό ξύπνημα που τους επιφύλαξαν.

    Το πλήρες video όπου ο Βάλτερι Μπότας αναλαμβάνει να ξυπνήσει το Μιλάνο με ένα μονοθέσιο της Formula 1 είναι διαθέσιμο εδώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Μόντσα: Ο ναός της ταχύτητας κλείνει τα 100 χρόνια!



    ΣΧΟΛΙΑ