• AUTO

    Εξηλεκτρισμένο όχημα για την ΟΠΚΕ Λακωνίας


    Η Ford Motor Ελλάς παραχώρησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, για τις ανάγκες μετακινήσεων της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένα Ford Kuga PHEV.

    Το Ford Kuga PHEV τροφοδοτείται από ένα προηγμένο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που αποδίδει 225 ίππους εξασφαλίζοντας συγχρόνως μέση κατανάλωση καυσίμου που φτάνει μόλις τα 1,4 λίτρα/100 χλμ.

    Μετά την παραχώρηση τον περασμένο Ιούλιο στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας ενός Ford Ranger Wildtrack, η Ford Motor Ελλάς έρχεται να ενισχύσει και φέτος τις ανάγκες της υπηρεσίας προσφέροντας τα κλειδιά ενός Ford Kuga PHEV στην Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) της περιοχής.

    Η τελετή παράδοσης του κορυφαίου plug-in υβριδικού μοντέλου της Ford στις τοπικές αρχές έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης παρουσία του Δημάρχου της πόλης, Πέτρου Δούκα, του Δημάρχου του Δήμου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου και του Αστυνομικού Διευθυντή Λακωνίας, Βασίλη Τσιγαρίδη.

    «Ευχαριστούμε πολύ την Ford Motor Ελλάς για τη νέα, πολύ γενναιόδωρη χειρονομία της να μας παραχωρήσει το υβριδικό Ford Kuga, το οποίο τίθεται στην υπηρεσία των αστυνομικών δυνάμεων της Λακωνίας βελτιώνοντας τη συνολική εικόνα ασφάλειας της περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας.

    Ford Kuga PHEV: Το απόλυτο plug-in υβριδικό

    Το νέο Kuga είναι σήμερα το πιο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της γκάμας Ford, με την κορυφαία, plug-in υβριδική έκδοση να παίρνει κίνηση από μια προηγμένη μονάδα που αποτελείται από βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 2,5 λίτρων, ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου 14.4 kWh.

    Με μέγιστη ισχύ 225 ίππων, το νέο Ford Kuga μπορεί προσφέρει μια εξαιρετικά χαμηλή μέση κατανάλωση καυσίμου που φτάνει τα 1,4 λίτρα/100 χλμ. σε συνδυασμό με μέση εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα 32 γρ./χλμ.

    Ο οδηγός μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με την ισχύ από τον ηλεκτρικό κινητήρα, τον βενζινοκινητήρα ή μέσω συνδυασμού και των δύο. Στην πρώτη περίπτωση, η αποθηκευμένη ενέργεια στην μπαταρία υψηλής τάσης επιτρέπει την κάλυψη έως και 56 χλμ. μόνο με ηλεκτρική ισχύ και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι ειδικές του φετινού Ράλι Ακρόπολις!

    Η Poste Italiane θα κινείται με ηλεκτρικά Corsa

    Νέο HONDA HR-V e: Δημιουργεί νέα σημεία αναφοράς στην άνεση εσωτερικού



    ΣΧΟΛΙΑ