• AUTO

    ΕΚΟ Acropolis Rally 2023: 15 ειδικές, 306km

    ΕΚΟ Acropolis Rally 2023: 15 ειδικές, 306km


    Ο εθνικός μας αγώνας συμπληρώνει 70 χρόνια και η φετινή του διαδρομή είναι αντάξια της ιστορίας του.

    Το ΕΚΟ Acropolis Rally βρίσκεται και φέτος στο πρόγραμμα του WRC, είναι ο 10ος αγώνας της χρονιάς και θα διεξαχθεί από 7-10/9. Στη χάραξή του διατηρούνται ή και επανέρχονται ορισμένες από τις ειδικές διαδρομές που με το «χρώμα» και την εξέλιξή τους διαμόρφωσαν μέρος του χαρακτήρα του.

    Ελάτεια, Παύλιανη, Καρούτες, Ελευθεροχώρι, Ταρζάν και άλλα τοπωνύμια γνωστά έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, θα συνθέσουν την εικόνα του φετινού αγώνα. Η εκκίνηση του αγώνα στις 7 Σεπτεμβρίου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακροπόλεως θα σημάνει και το ξεκίνημα ακόμα μίας μάχης των καλύτερων αυτοκινήτων ράλι στον κόσμο με το χρόνο αλλά και με τις σκληρές συνθήκες των ελληνικών βουνών, που χαρακτηρίζονται ένα ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο, ποικιλία οδοστρωμάτων και την απαιτητικότητά τους σε επίπεδο οδηγικών ικανοτήτων. Όπως και τα προηγούμενα δύο χρόνια, μετά την εκκίνηση και τη διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής, τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο Λουτράκι, από όπου θα ξεκινήσουν το αγωνιστικό μέρος το πρωί της Παρασκευής, με τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια».

    Το πέρασμα στις ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας και στη Λαμία, που θα αποτελέσει και πάλι το επίκεντρο του αγώνα, θα γίνει μέσω της ειδικής διαδρομής «Λιβαδειά», που κέρδισε συμμετέχοντες και θεατές πέρυσι, και εν συνεχεία μέσω της μεγάλης εκδοχής της ε.δ. «Ελάτεια», που με μήκος 28,32 χλμ. θα τερματίζει πριν το Ρεγκίνι. Η απαιτητικότερη ημέρα του αγώνα, με συνολικό μήκος ε.δ. 141,40 χλμ., προμηνύεται το Σάββατο, με τη διεξαγωγή από δύο φορές των «Παύλιανη», «Καρούτες» και «Ελευθεροχώρι». Την Κυριακή, με τον «Ταρζάν» να έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στη σύγχρονη διαδρομή του αγώνα, αξίζει να αναφερθεί η προσθήκη της ε.δ. «Γραμμένη» στο ωράριο του 2023. Μάλιστα, η ειδική διαδρομή που τελευταία φορά ενσωματώθηκε στον αγώνα το 2005 θα είναι και η Power Stage αυτήν τη χρονιά. Αναλυτικά το ωράριο όπως και τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες για τον αγώνα μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Porsche 718 Spyder RS: Άνοιξέ την και γκάζωσέ την! (video)

    Οδηγούμε: VW Tiguan 1.5lt/150PS



    ΣΧΟΛΙΑ