• AUTO

    75 χρόνια Porsche: Μια ιστορία επιτυχίας (video)


    Το 1948, ο Ferry Porsche δημιούργησε το σπορ αυτοκίνητο που ονειρευόταν την Porsche 356.

    Το γεγονός αυτό σηματοδότησε τη γέννηση μιας θρυλικής μάρκας και έθεσε τα θεμέλια για την επιτυχία. Η Porsche θα γιορτάσει την 75η επέτειό της το 2023 με εορταστικές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο και με την Porsche Vision 357. Με μότο «Driven by Dreams» οι άνθρωποι της Porsche, έχουν στόχο να εκπληρώνουν τα όνειρα των πελατών τους ανά την υφήλιο. Ο Oliver Blume, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Porsche τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι για την κληρονομιά μας. Αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για ένα επιτυχημένο μέλλον. Συσχετίζουμε την κληρονομιά μας με την καινοτομία και την πρόοδο, προσθέτοντας νέες στιγμές στην ιστορία. Τα 75 χρόνια της Porsche σημαίνουν πρωτοπόρο πνεύμα, πάθος και όνειρα. Γιορτάζουμε μαζί με τους ανθρώπους που εμπνέονται από τα όνειρά τους». Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την ειδική έκθεση «Driven by Dreams. 75 Years of Porsche Sports Cars », στο «DRIVE. Volkswagen Group Forum» του Βερολίνου που θα λειτουργήσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικά οχήματα αλλά και να αποτυπώσουν τα δικά τους όνειρα και αξίες χρησιμοποιώντας μια ψηφιακή μονάδα εξηγεί ο Oliver Blume.

    Η Porsche Vision 357, είναι ένα πρωτότυπο φόρος τιμής στην 356. Με αυτό, η ομάδα της Style Porsche επαναφέρει τον πρωτότυπο σχεδιασμό στο παρόν και επιδεικνύει πιθανές υλοποιήσεις μιας μελλοντικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας: ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το μειωμένο βάρος, μέρος του οράματος της εταιρείας για το μέλλον. Η θεμελιώδης φιλοσοφία του σχεδιασμού αναδεικνύει την αλληλεπίδραση μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας. Πώς θα ονειρευόταν ο Ferry Porsche το sport αυτοκίνητο του σήμερα; Κατασκευασμένη στην πλατφόρμα της 718 Cayman GT4 RS των 500 ίππων, η Porsche Vision 357 αντιπροσωπεύει τις εξαιρετικές επιδόσεις του sport αυτοκινήτου.

    Ο σχεδιασμός υπήρξε βασικό στοιχείο του μύθου της Porsche, οι μελέτες και τα πρωτότυπα που εκφράζουν ένα όραμα αποτελούν το θεμέλιο του αλάνθαστου και καινοτόμου σχεδιασμού. Η Porsche θα συνεχίσει τους επετειακούς της εορτασμούς λίγο έξω από τη Στουτγάρδη, στην έκθεση Retro Classics. Η κορυφαία αυτή εμπορική έκθεση κλασικών αυτοκινήτων πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, στις 9 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί μια μεγάλη έκθεση στο Μουσείο της Porsche, στο Zuffenhausen της Στουτγάρδης. Στις 10 και 11 Ιουνίου, η Porsche Germany θα αναδείξει την επέτειο με την παρουσία της στο «Festival of Dreams» στο Hockenheimring. Στο Porsche Experience Center που υπάρχει εκεί, η εταιρεία θα παρουσιάσει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της μάρκας. Θα υπάρχουν οχήματα ως εκθέματα, «Dream Talks», ζωντανές παραστάσεις, διάφορες θεματικές εμπειρίες και μια πληθώρα ξεχωριστών εκδηλώσεων και συναρπαστικών εμπειριών για τους λάτρεις της Porsche, τα μέλη των Porsche Club, τις διάφορες κοινότητες αυτοκινήτου, αλλά και τους κάθε ηλικίας οπαδούς και πελάτες της μάρκας.

    Σημαντικό ρόλο θα έχουν οι αγώνες: Θα μεταδοθεί απευθείας ο αγώνας των 24 Ωρών του Μαν και θα δώσουν το παρόν οι οργανωτές των Porsche Carrera Cup Deutschland, Porsche Carrera Cup Benelux και ADAC GT Masters. Στα πλαίσια των εορτασμών για τα «75 Years of Porsche Sports Cars» υπάρχουν δύο ακόμα μεγάλες επέτειοι: Τα εξήντα χρόνια της 911 και τα 100 χρόνια του αγώνα 24 Ώρες Λε Μαν. Παράλληλα, με τον εμβληματικό της σχεδιασμό και την ασύγκριτη οδηγική εμπειρία που προσφέρει, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής μνήμης των οπαδών των σπορ αυτοκινήτων σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διοργανωτές του πιο φημισμένου αγώνα αντοχής στον κόσμο θα γιορτάσουν την 100ή επέτειο του Αγώνα 24 Hours of Le Mans στη Γαλλία. Κάθε κατασκευαστής αυτοκινήτων ονειρεύεται την επιτυχία στο Μαν και η Porsche έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με αυτόν τον γαλλικό κλασικό αγώνα αντοχής: έχει καταγράψει τις περισσότερες επιτυχίες στο Le Mans, ενώ επίσης είναι η μόνη εταιρεία που εκπροσωπείται σε αυτόν τον 24ωρο αγώνα ανελλιπώς κάθε χρόνο από το 1951. Στη διάρκεια αυτών των ετών, η εταιρεία έχει αποσπάσει 110 νίκες κατηγορίας και 19 νίκες γενικής κατάταξης.

    Διαβάστε επίσης

    Ford: Μείωση του αποτυπώματος στη Βαλένθια!



    ΣΧΟΛΙΑ