ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα «ψήφο» εμπιστοσύνης έδωσαν στην ελληνική οικονομία οι αγορές, καθώς εκδηλώθηκε μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την επανέκδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου. Οι προσφορές ξεπέρασαν τα 18 δισ. ευρώ και το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 2,5 δισ. ευρώ.
Το βιβλίο προσφορών είχε ανοίξει με αρχική εκτίμηση επιτοκίου στο 1,33% και μειώθηκε στο 1,23%. Το Ελληνικό Δημόσιο επιχείρησε να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό κλίμα που επικρατεί στις αγορές ομολόγων, με το επανάνοιγμα της τελευταίας έκδοσης των 10ετων ομολόγων, που εξέδωσε στις 18 Ιουνίου, ενώ το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο1,5%,.
Υπενθυμίζεται αρχικώς, πως στόχος του ΟΔΔΗΧ για φέτος ήταν η έκδοση ομολόγων ύψους 4-8 δισ. ευρώ, ωστόσο μετά την πανδημία το ανώτατο όριο αυξήθηκε στα 9,5 δισ. Ήδη μέχρι στιγμής το Ελληνικό Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές από την αρχή του χρόνου 7,5 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νέα αμερικανικά πλήγματα κατά «δεκάδων στόχων» του Ιράν – «Εκμηδένισαν» τις διπλωματικές προσπάθειες λέει η Τεχεράνη – Άλμα άνω του 4% στο πετρέλαιο
- Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας: Οι καταγγελίες για το 2025, όλα τα στοιχεία
- Πλειστηριασμοί σε ακίνητο του Καρούζου, διαμέρισμα της Τοξότης του Καλογρίτσα και εξοπλισμό της ΕΝΚΛΩ
- Ο ΕΚΚΟΜΕΔ, οι καναλάρχες και μια κραυγαλέα αναπτυξιακή στρέβλωση – Το κράτος βλέπει κανάλια, η αγορά βλέπει οθόνες: Η μεγάλη αδικία σε βάρος των ενημερωτικών sites
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.