• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Το -12,81% της Walgreens πλήγωσε τον Dow Jones

    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κάτω από την πίεση της Walgreen Boots Alliance, τον S&P 500 να κλείνει αμετάβλητος και τον τεχνολογικό Nasdaq να σώζει τα προσχήματα με ήπια κέρδη.

    Η μετοχή της γιγαντιαίας αλυσίδας φαρμακείων Walgreens Boots Alliance έκλεισε στο -12,81% καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στα 34,5 δισ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κατά 5,4% στα 1,64 δολάρια. Οι αναλυτές, ωστόσο ανέμεναν πως τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή θα διαμορφωθούν στα 1,74  δολάρια ανά μετοχή ενώ τα έσοδα θα κλείσουν στα 34,6 δισ. δολάρια. Το κλίμα για την μετοχή επιβάρυνε και η δήλωση του επικεφαλής της Stefano Pessina, ο οποίος  μίλησε για το χειρότερο τρίμηνο από τον σχηματισμό της κοινοπραξίας των εταιρειών που αποτελούν την Walgreens Boots Alliance.

    Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 26.179,13 μονάδες, σημειώνοντας πτώση -0,30%.  Ο S&P 500  έκλεισε αμετάβλητος στις 2.867,24 μονάδες σημειώνοντας οριακή μεταβολή κατά +0,05 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 7.848,69 μονάδες με κέρδη +0,25%.

    Πέρα από τη μετοχή της Walgreens, το ενδιαφέρον των επενδυτών συνέχισε να βρίσκεται στα στοιχεία για την πορεία της Κινεζικής οικονομίας αλλά και στις επαφές μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bitcoin: Πού μπορεί να οφείλεται η «τρελή» άνοδος 20% μέσα σε μια ώρα



    ΣΧΟΛΙΑ