Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τον Nasdaq να επεκτείνει στις 8 συνεχόμενες συνεδριάσεις το θετικό του σερί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.
Οι βασικοί δείκτες στη Wall Street δέχθηκαν το πλήγμα της Fed, η οποία δημοσιοποίησε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιανουαρίου, που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας φάνηκαν διχασμένοι για το αν οι αγορές πρέπει να περιμένουν “περαιτέρω σταδιακές αυξήσεις επιτοκίων”. Ωστόσο, “σχεδόν όλα” τα μέλη της επιτροπής αναμένουν ότι η Fed θα σταματήσει να μειώνει το μέγεθος του ισολογισμού της αργότερα το τρέχον έτος.
Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 25.954,44 μονάδες, με άνοδο +0,24%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.784,70 μονάδες με άνοδο +0,18% και ο Nasdaq στις 7.489,07 μονάδες με οριακά κέρδη +0,03%.
Στην Ευρώπη τα χρηματιστήρια κατέγραψαν μικρά κέρδη καθώς πήραν ώθηση από τις αυξανόμενες προσδοκίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταλήξουν σε συμφωνία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,67% στις 371,46 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,82% στις 11.401 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στο +0,69% στις 5.195 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη 0,69% στις 7.228 μονάδες. Στον νότο ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στο +0,38%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,49%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα μείνει στον Λίβανο “για όσο χρειαστεί”
- Ελβετία: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν
- Τραμπ: Ο Στάρμερ παραιτείται, απέτυχε παταγωδώς σε μεταναστευτικό και ενέργεια
- Εϊάλ Ζαμίρ (αρχηγός στρατού Ισραήλ): Η Χεζμπολάχ έχει περιέλθει «σε πολύ δύσκολη θεση»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.