• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες – Στο -10% η μετοχή της IBΜ

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Προσπάθεια να περιορίσουν τις απώλειες των πρώτων λεπτών στο άνοιγμα της Παρασκευής πραγματοποιούν μια ώρα μετά το άνοιγμα των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά στην Αμερική να παρακολουθεί με προβληματισμό την στάση της Γερουσίας ως προς το πακέτο τόνωσης που προτείνει ο Τζο Μπάιντεν, αλλά και την κατάσταση γύρω από τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

    Η πρόταση του Τζο Μπάιντεν για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,3 τρισ. δολαρίων βρίσκει την αντίδραση Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών οι οποίοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το μέγεθός της. Κρίσιμη θεωρείται η στάση του Δημοκρατικού Γερουσιαστή Τζο Μάντσιν ο οποίος είχε εκφράσει τις προηγούμενες εβδομάδες αμφιβολίες ως προς το ύψους της άμεσης επιχορήγησης προς τα νοικοκυριά που προτείνει ο νέος πρόεδρος.

    Σε αυτό το κλίμα, οι επενδυτές στρέφονται προς τις τεχνολογικές μετοχές, οι οποίες έχουν αποδείξει πως επηρεάζονται λιγότερο από τις σχετικές αποφάσεις. Μάλιστα ο δείκτης Nasdaq επιχειρεί να περάσει σε θετικό έδαφος βρίσκοντας στήριξη στις μετοχές της Microsoft και της Facebook.  Η μετοχή της Microsoft, μάλιστα, κινείται σε επίπεδο εβδομάδας στο +8%, η Facebook στο +15,5% ενώ η Apple στο +8,1%. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 την επόμενη εβδομάδα.

    Μεταξύ των προτάσεων Μπάιντεν περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για την επιτάχυνση του εμβολιασμού, ο οποίος προχωρά με πιο αργά βήματα από το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones κινείται στις 30.995,59 μονάδες με απώλειες -0,58%,  ο S&P 500 στις 3.840,57 μονάδες με πτώση -0,32%, ενώ ο  Nasdaq στις 13.519,78 μονάδες με απώλειες -0,08%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η μετοχή της Microsoft (2,12%) ενώ ακολουθούν οι μετοχές των Salesforce (1,58%) και
    Disney (1,47%). Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Intel (-7,39%) – διορθώνοντας βίαια από τη χθεσινή της άνοδο κατά 6% – και κυρίως η μετοχή της IBM (-10,35%), η οποία δεν κατάφερε να επιβεβαιώσεις τις προβλέψεις των αναλυτών, ανακοινώνοντας για το τέταρτο τρίμηνο μείωση εσόδων 6% σε ετήσια βάση.



    ΣΧΟΛΙΑ