• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πτωτικά το άνοιγμα της Πέμπτης, εν αναμονή της νέας κατάθεσης Πάουελ

    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Προσπάθεια να περιορίσουν τις αρχικές απώλειες με τις οποίες άνοιξαν επιχειρούν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, την ώρα που στην Ευρώπη εντείνονται οι πιέσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια.

    Η αγορά αναμένει την δεύτερη ημέρα κατάθεσης του Τζερόμ Πάουελ στη Γερουσία, ενώ είδε τα στοιχεία για τις αιτήσεις καταβολής επιδόματος ανεργίας να υποχωρούν. Ο Πάουελ κατά την πρώτη ημέρα κατάθεσης του, την Τετάρτη, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας πως η FED δεν σκέφτεται να προχωρήσει άμεσα στην μείωση του μεγέθους των μηνιαίων αγορών ομολόγων.

    Μάλιστα, τα λεγόμενα του Πάουελ έδωσαν νέα ώθηση στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να συνεχίζει και σήμερα την αποκλιμάκωσή της, υποχωρώντας στο επίπεδο του 1,32%.

    Όσον αφορά τις αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας, αυτές μειώθηκαν κατά 26.000, στις 360.000, την εβδομάδα που έληξε στις 10 Ιουλίου, όπως ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Morgan Stanley ανακοίνωσε αύξηση των κερδών τριμήνου, αναφέροντας καθαρά κέρδη τα οποία αυξήθηκαν στα 3,4 δισ. δολάρια ή 1,85 δολάρια ανά μετοχή στο β΄ τρίμηνο μέχρι τις 30 Ιουνίου, από τα 3,05 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι αναλυτές κατά μέσο όρο ανέμεναν ότι η τράπεζα θα ανακοινώσει κέρδη 1,65 δολαρίων ανά μετοχή. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν στα 14,8 δισ. δολάρια στο τρίμηνο σε σχέση με τα 13,7 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο. Η μετοχή ενισχύεται αυτή την ώρα στο +0,5%

    Η UnitedHealth  ανέφερε πτώση στα κέρδη κατά 35,7% το β’ τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 4,27 δισ. δολάρια, έναντι των 6,64 δισ. δολαρίων ή 6,91 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 0,29%

    Η μετοχή της Netflix ενισχύεται κατά 1,8% μετά την ανακοίνωση της ότι διόρισε τον Mike Verdu ως αντιπρόεδρο ανάπτυξης παιχνιδιών, ο οποίος ήρθε ως «μεταγραφή» από τη Facebook. Η κίνηση αυτή οδήγησε σε συζητήσεις ότι η πλατφόρμα μπορεί να δραστηριοποιηθεί και στα βιντεοπαιχνίδια.  Η μετοχή της Facebook υποχωρεί κατά 1,16%. Απώλειες σημειώνει και η μετοχή της Gamestop, κατά 2,79%.

    Η μετοχή της Johnson & Johnson υποχωρεί κατά 1% καθώς ο κατασκευαστής φαρμάκων ανακοίνωσε την ανάκληση αντηλιακών, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα περιείχαν βενζόλιο, μια χημική ουσία που είναι γνωστό ότι προκαλεί καρκίνο.

    Στα υπόλοιπα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,4% τον Ιούνιο σύμφωνα με τη FED, αλλά η έλλειψη ημιαγωγών συνέβαλε στην πτώση της παραγωγής οχημάτων και ανταλλακτικών κατά 6,6% Με εξαίρεση τα αυτοκίνητα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8%.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,1%, ο S&P 500 κινείται με απώλειες 0,36% ενώ ο Nasdaq με πτώση 0,53%



    ΣΧΟΛΙΑ