• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Προσπάθεια ανόδου με στήριγμα τις πετρελαϊκές, κόντρα στην απογοήτευση από την αγορά εργασίας

    χρηματιστές στη wall street


    Με έντονες μεταβολές άνοιξε η Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αξιολογήσουν τα δεδομένα που φέρει στην αμερικανική οικονομία η εξάπλωση της Covid-19 στις ΗΠΑ.

    Τα στοιχεία για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την τελευταία εβδομάδα τoy Μαρτίου έφτασαν στον αριθμό ρεκόρ των 6,6 εκατομμυρίων δηλώσεων. Μάλιστα, αν προστεθούν και οι αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδα τότε οι αιτήσεις τον Μάρτιο ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια. Έτσι οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία του Μαρτίου που θα ανακοινώσει την Παρασκευή του Υπουργείο Εργασίας.

    Αν και οι δείκτες πάντως άνοιξαν με έντονες απώλειες, στη συνέχεια κατάφεραν να περάσουν σε θετικό έδαφος. Έτσι, περίπου 40 λεπτά από την έναρξη των συνεδριάσεων στη Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 20.973,39 μονάδες με άνοδο 0,14%,  ο S&P 500 στις 2.482,14 μονάδες με άνοδο 0,47% ενώ ο  Nasdaq στις 7.379,06 μονάδες  με κέρδη 0,25%.

    Πρωταγωνίστριες της ανόδου είναι οι πετρελαϊκές,  με την Chevron να κινείται στο +5,46% και την Exxon Mobil  στο +3,29% εκμεταλλευόμενες την άνοδο του αμερικανικού αργού πάνω από 8% στο επίπεδο των 22 δολαρίων το βαρέλι, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι Ρωσία και Σαουδική Αραβία μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους.



    ΣΧΟΛΙΑ