• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέο ρεκόρ για Nasdaq – Άλμα 10% για Gamestop, «άγγιξε» τα $2 τρισ. η κεφαλαιοποίηση της Microsoft

    Wall Street


    Ανοδικά έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να τερματίζει σε νέο ιστορικό υψηλό, καθώς οι επενδυτές είδαν θετικά την κατάθεση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με τις προοπτικές που βλέπει η κεντρική τράπεζα για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

    Ειδικότερα ο Dow Jones έκλεισε στις 33.945,58 μονάδες με άνοδο 0,20%, ο S&P 500 στις 4.246,44 μονάδες με άνοδο 0,51% και ο Nasdaq στις 14.253,27 μονάδες με άνοδο 0,79%.

    Σύμφωνα με τα όσα έδωσε στη δημοσιότητα η FED, ο Πάουελ, κατά την κατάθεσή του, υποστήριξε πως η Fed είναι έτοιμη να ξεκινήσει σύντομα τη συζήτηση για την άρση ορισμένων από τα μέτρα τόνωσης που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο επικεφαλής της Fed εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας ενώ υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του πληθωρισμού είναι παροδικές και αναμένεται να μειωθεί ξανά στο 2% μακροπρόθεσμα.

    «Από τότε που συναντηθήκαμε τελευταία φορά, η οικονομία παρουσίασε συνεχή βελτίωση», δήλωσε ο Πάουελ την Τρίτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fed. «Οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας και απασχόλησης συνέχισαν να ενισχύονται και το πραγματικό ΑΕΠ φέτος φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σημειώσει τον ταχύτερο ρυθμό αύξησής του σε δεκαετίες», πρόσθεσε.

    Από εκεί και πέρα η αγορά παρακολούθησε τις διακυμάνσεις των κρυπτονομισμάτων, με το bitcoin να υποχωρεί για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο κάτω από τα 30.000 δολάρια, πριν τελικά επιστρέψει στα 32.000 δολάρια. Η μετοχή της Coinbase έκλεισε με οριακές απώλειες 0,058%.

    Ενδιαφέρον υπήρξε και για τη μετοχή της μετοχής-meme της Gamestop, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι άντλησε 1,126 δισ. δολάρια από την προσφορά 5 εκατ. μετοχών, χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξή της. Η μετοχή έκλεισε με άλμα 10,14%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Nike (1,85%), Home Depot (1,66%), Apple (1,27%) και Microsoft (1,10%). Μάλιστα η τελευταία ενδοσυνεδριακά είδε την χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά τα 2 τρισ. δολάρια, αν και το κλείσιμο την βρήκε ελάχιστα κάτω από αυτό το ψυχολογικό όριο (η μετοχή της έκλεισε στα 265,51 δολάρια, με υψηλό ημέρας τα 265,79 δολάρια, ενώ για να «πιάσει» το όριο θα έπρεπε να κλείσει στα 265,55 δολάρια).

    Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Merck & Co. (-0,73) και  Boeing (-0,61%).

     



    ΣΧΟΛΙΑ