• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέα ρεκόρ κόντρα στις δηλώσεις Τραμπ, με πρωταγωνίστρια της Disney

    • NewsRoom
    WALT DISNEY COMPANY

    WALT DISNEY COMPANY


    Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «βάλθηκε» να χαλάσει την αισιοδοξία των επενδυτών της Wall Street γύρω από τις συζητήσεις ΗΠΑ και Κίνας για την επίλυση των εμπορικών τους διαφορών, οι βασικοί δείκτες στην αγορά της Νέας Υόρκης κατάφεραν να διατηρηθούν για μια ακόμα μέρα σε θετικό έδαφος και να ολοκληρώσουν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν έχει συμφωνήσει να μειώσει τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, όπως επιθυμεί η Κίνα, προκαλώντας αμφιβολίες για το κατά πόσο οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα τερματίσουν τον εμπορικό πόλεμο που κρατά εδώ και 16 μήνες. Οι δηλώσεις Τραμπ ήρθαν σε σύγκρουση με τις δηλώσεις αξιωματούχων και των δύο πλευρών την Πέμπτη, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο χώρες συμφώνησαν να μειωθούν αμοιβαία οι δασμοί κατά την «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας του. Όμως η πρόταση αυτή φαίνεται πως συνάντησε έντονες αντιδράσεις από τον κάτοικο του Λευκού Οίκου, τις οποίες φρόντισε να κάνει ξεκάθαρες μιλώντας την Παρασκευή στους δημοσιογράφους.

    Πάντως τα θετικά νέα ήρθαν από τα στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Michigan, που αυξήθηκε σε 95,7, από 95,5 τον Οκτώβριο. Παράλληλα, o Dow Jones βρήκε στήριξη στη μετοχή της Walt Disney, καθώς ο «γίγαντας» του κλάδου της διασκέδαση ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

    Έτσι ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει, έστω και οριακά, σε θετικό έδαφος, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Παρασκευής στις 27.681,24 μονάδες με άνοδο +0,02%.  Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.093,06 μονάδες με άνοδο +0,26% ενώ ο Nasdaq στις 8.475,31 μονάδες με κέρδη +0,48%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones οι 19 έκλεισαν με άνοδο, ενώ 11 έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο. Τα μεγαλύτερα κέρδη, όπως ήταν αναμενόμενο, σημείωσε η μετοχή της Disney (+3,76%), ενώ ακολούθησαν οι Johnson & Johnson (+1,19%) και Microsoft  (+1,18%). Αντίθετα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Verizon (-1,95%), της ExxonMobil (-1,90%) και της Boeing (-1,77%).

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο +0,9%, ο Dow Jones με κέρδη +1,2% και ο Nasdaq με άνοδο +1,1%.



    ΣΧΟΛΙΑ