• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για τον Nasdaq, ήπια διόρθωση για τον Dow Jones


    Η έντονη διακύμανση ήταν το κύριο χαρακτηριστικό για τους τρεις κύριους δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης, με τον Dow Jones να είναι ο μόνος που δεν κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, την ώρα που ο Nasdaq έκλεινε για δεύτερη ημέρα σε ιστορικό υψηλό.
    Και οι τρεις δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με θετικό πρόσιμο, ωστόσο μετά το πρώτο δίωρο σημείωσαν βουτιά για να επιστρέψουν σε υψηλότερα επίπεδα στη συνέχεια. Οι επενδυτές έλαβαν ώθηση από τα ισχυρά μάκρο, αναφορικά με τη δυναμική του κλάδου των υπηρεσιών. Ταυτόχρονα οι τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν να κινούνται σε ανοδικό έδαφος, με την Twitter να πρωταγωνιστεί στην άνοδο μετά την ανακοίνωση της S&P Dow Jones Indices ότι η εταιρεία θα ενταχθεί στον δείκτη S&P 500.
    Ο Dow Jones έκλεισε στις 24.799,98 μονάδες, με πτώση 0,06%. Αντίθετα ο  S&P 500 έκλεισε στις  2.748,80 μονάδες με άνοδο 0,07% ενώ ο  Nasdaq στις 7.637,86 μονάδες με άνοδο 0,41%.
    Στα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ήρθαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας, ο δείκτης PMI Υπηρεσιών της Markit βρέθηκε τον Μάιο στις 56,8 μονάδες τον Μάιο από 54,6 μονάδες τον Απρίλιο, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2015. Ο δείκτης του ISM για τον ίδιο κλάδο ενισχύθηκε στις 58,6 μονάδες τον Μάιο από 56,8 μονάδες τον Απρίλιο, συμπληρώνοντας 100 συνεχείς μήνες ανάπτυξης.
    Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι ανοιχτές θέσεις αυξήθηκαν στις 6,7 εκατ. τον Απρίλιο από 6,63 εκατ. τον Μάρτιο.



    ΣΧΟΛΙΑ