• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500, ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη για τους βασικούς δείκτες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Παρασκεύη, στην προτελευταία συνεδρίαση για τον μήνα Αύγουστο, ο οποίος – εκτός απροόπτου στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας  – θα κλείσει με την καλύτερη επίδοση για τον συγκεκριμένο μήνα εδώ και 36 χρόνια.

    Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ και ο Dow Jones βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να επιτύχει νέο ρεκόρ (βρίσκεται πλέον μόλις 3% χαμηλότερα από το υψηλό της 12ης Φεβρουαρίου). Ιδιαίτερη στήριξη έδωσαν την Παρασκευή οι τεχνολογικές μετοχές, καθώς και οι κλάδοι του ηλεκτρονικού εμπορίου και των χρηματοοικονομικών, παίρνοντας ώθηση από τα στοιχεία για την επιστημονική έρευνα στη μάχη κατά της πανδημίας αλλά και τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ.

    Ο Πάουελ ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα επιτρέπεται πλέον να ξεπεραστεί ο στόχος για πληθωρισμό 2% προκειμένου να υπάρξει τόνωση των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας, πριν αποφασιστεί νέα αύξηση των επιτοκίων. Με δεδομένο πως ακόμα και σήμερα ο πληθωρισμός παραμένει χαμηλότερα του 2%, αυτό σημαίνει πως πιθανότατα τα μηδενικά επιτόκια θα διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Από εκεί και πέρα οι επενδυτές είδαν τα στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα αγαθών των ΗΠΑ τον Ιούλιο, το οποίο διευρύνθηκε στα 79,32 δισ. δολάρια  από 71 δισ. δολάρια τον Ιούνιο.

    Έτσι, την Παρασκευή, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.653,87 μονάδες με άνοδο 0,57%, ο  S&P 500 στις 3.508,01 μονάδες με άνοδο 0,67% και ο Nasdaq στις 11.695,63 μονάδες με άνοδο 0,60%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η μετοχή της Coca-Cola (3,32%), μετά και την ανακοίνωσή της για εθελούσια εξόδου για 4.000 εργαζομένους της σε ΗΠΑ, Καναδά και Πουέρτο Ρίκο. Στον αντίποδα τη χειρότερη επίδοση κατέγραψε η μετοχή της Walgreens (-1,47%). Συνολικά, 22 από τις 30 μετοχές έκλεισαν με άνοδο και 8 με πτώση.

    Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 2.6%, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 3,3%, ενώ ο Nasdaq με κέρδη 3,4%.

    Μέχρι στιγμής, με μια συνεδρίαση να απομένει, ο μήνας για τον Dow Jones κινείται με κέρδη 8,4%, ο S&P 500 με άνοδο 7,2% και ο Nasdaq με άνοδο 8,8%. Εάν  αυτά τα ποσοστά διατηρηθούν και τη Δευτέρα, ο Αύγουστος του 2020 θα είναι ο καλύτερος για τον Dow Jones και τον  S&P 500 θα είναι ο καλύτερος Αύγουστος από το 1984, ενώ για τον Nasdaq ο καλύτερος Αύγουστος από το 2000.



    ΣΧΟΛΙΑ