• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα – Σημάδια ανάκαμψης από τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τη προσοχή να στρέφεται στον αντίκτυπο των πιθανών φορολογικών αλλαγών στα εταιρικά κέρδη και στις επιπτώσεις του πληθωρισμού στη νομισματική πολιτική.

    Οι δείκτες της Wall Street είχαν χάσει μεταξύ 1,6% και 2,2% την προηγούμενη εβδομάδα, με τον δείκτη αναφοράς να βυθίζεται για πέντε συνεχόμενες ημέρες, καθώς η άνοδος των τιμών παραγωγού τον Αύγουστο και η απότομη πτώση των αιτήσεων ανεργίας προκάλεσαν φόβους ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει τα κίνητρα μόλις αυτό το έτος.

    Τα αυξανόμενα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα του COVID-19 και τα κλιμακωτά ποσοστά εμβολιασμού έχουν μετριάσει τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη τις τελευταίες εβδομάδες.

    Επίσης στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται το σχέδιο αύξησης των εταιρικών φόρων της κυβέρνησης Μπάιντεν. Οι Δημοκρατικοί της Βουλής των Αντιπροσώπων αναμένεται να προτείνουν αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 26,5% από 21% στο πλαίσιο σαρωτικού σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων σε πλούσιους, επιχειρήσεις και επενδυτές.

    Στα εταιρικά, η Apple προσθέτει 0,9% άνοιγμα μετά από μια μικτή δικαστική απόφαση στην υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Epic Games εναντίον του κατασκευαστή iPhone που έριξε σχεδόν 90 δισ. δολάρια από την αγοραία αξία της την Παρασκευή. Η μετοχή της Dell Technologies αυξάνεται κατά 3% μετά την προσθήκη από την Goldman Sachs στη λίστα «Conviction Buy».

    Η μετοχή της Virgin Galactic πέφτει 4,7% όταν η εταιρεία διαστημικού τουρισμού καθυστέρησε την πρώτη της εμπορική ερευνητική πτήση τον Οκτώβριο, όταν ένας προμηθευτής προειδοποίησε για πιθανό ελάττωμα. Η μετοχή της Nike βουτάει σχεδόν 2% όταν η επενδυτική εταιρεία BTIG υποβάθμισε τη θέση της από  «buy» σε «neutral», λέγοντας ότι η πανδημία εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας.

    Σε προς τα κάτω αναθεώρηση της εκτίμησής του για τον ρυθμό αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, προχώρησε την Δευτέρα ο OPEC, λέγοντας ότι η ζήτηση πετρελαίου το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στα 99,70 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, δηλαδή χαμηλότερα από τα 110 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα που προέβλεπε τον προηγούμενο μήνα. Η μετοχή της Exxon Mobil προσθέτει αυτή την ώρα 2,7% και η Chevron 2,1%.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones προσθέτει 261,19 μονάδες ή 0,75% και κινείται στις 34.868 μονάδες, ο S&P 500 ανεβαίνει κατά 11,8 μονάδες ή 0,3% ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 15.087 μονάδες με πτώση 0,18%.

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank: Χρηματιστηριακή διόρθωση 5%-10% πιθανή μέχρι το τέλος της χρονιάς

    Brevan Howard: Το κορυφαίο hedge fund εισέρχεται στη διαχείριση κρυπτονομισμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ