• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τους βασικούς δείκτες, προβληματισμός για την πορεία της πανδημίας

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα  έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να υποχωρούν την ώρα που ο Nasdaq κατάφερε να κλείσε με άνοδο, εν αναμονή και των εταιρικών αποτελεσμάτων των μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών.

    Οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι γύρω από το δεύτερο κύμα της πανδημίας το οποίο εμφανίζεται με μεγαλύτερη ένταση, την ώρα που η μια κυβέρνηση μετά την άλλη στην Ευρώπη προχωρά σε αυστηροποίηση των μέτρων. Σύμφωνα με τη New York Times, μάλιστα, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος για τα ημερήσια κρούσματα στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον στις 71.000, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

    Την ίδια ώρα σε αδιέξοδο παραμένουν οι συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, με τον Αμερικανό πρόεδρο να δηλώνει την Τρίτη πως μετά τις εκλογές σκοπεύει να φέρει μια καλύτερη συμφωνία, την ώρα που επιτίθεται στην επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

    Παράλληλα, oι επενδυτές είδαν με προβληματισμό τα απογοητευτικά στοιχεία για την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης η οποία τον Οκτώβριο υποχώρησε στο 100,3, από 101,3 τον Σεπτέμβριο.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η 3M ανακοίνωσε καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα, ωστόσο η μετοχή της υποχώρησε κατά -3,09%. Η Caterpillar κατέγραψε πτώση κερδοφορίας -54% στο τρίτο τρίμηνο, με τη μετοχή της να υποχωρεί στο -3,24%. Αμέσως μετά τις λήξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Microsoft, η οποία κατάφερε εύκολα να πιάσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα και τα κέρδη τριμήνου, χάρη κυρίως στην πορεία του cloud, με τη  μετοχή της να σημειώνει άνοδο στην μετασυνεδριακή διαδικασία.

    Στο ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε την Τρίτη στις 27.463,19 μονάδες με πτώση -0,80% ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 3.390,68 με πτώση -0,30%. Αντίθετα ο Nasdaq έκλεισε στις 11.431,35 μονάδες με άνοδο 0,64%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 7 έκλεισαν σε θετικό πρόσημο, με τη μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφει η Salesforce.com (3,44%). Αντίθετα, τη χειρότερη επίδοση κατέγραψε η μετοχή της Boeing (-3,48%).



    ΣΧΟΛΙΑ