• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Με ήπιες απώλειες το άνοιγμα της Παρασκευής

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπιες απώλειες κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Παρασκευής.

    Οι επενδυτές παραμένουν απογοητευμένοι με το αδιέξοδο που διαφαίνεται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων για ένα πιθανό νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

    Παράλληλα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στη τηλεδιάσκεψη του Σαββατοκύριακου μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η πορεία της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών. Οι επενδυτές ανησυχούν για τις πιθανές παρενέργειες που θα έχουν οι νέες κόντρες μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή το Χονγκ Κονγκ και τις μεγάλες τεχνολογικές κινεζικές εταιρείες.

    Αυτή την ώρα, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, ο Dow Jonews κινείται στις 27.829,73 μονάδες με απώλειες -0,24%, ο  S&P 500 στις 3.372,29 μονάδες με απώλειες -0,03% ενώ ο  Nasdaq στις 11.035,35 μονάδες με πτώση -0,06%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, η Walgreens σημειώνει τη καλύτερη απόδοση με άνοδο 0,95%, ενώ ισχυρή διόρθωση καταγράφει η μετοχή της Apple με απώλειες -1,05%.

    Πέρα από τη διόρθωση, πιέσεις στην Apple ασκεί και η κόντρα της με την εταιρεία Epic Games, για το ιδιαίτερα δημοφιλές παιχνίδι Fortnite, μετά την απόφασή της να το αποσύρει από το app store της. Η Epic Games απείλησε πως θα ασκήσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της  Apple, ενώ ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια κατά της εταιρείας.



    ΣΧΟΛΙΑ