• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Κέρδη 2,24% έφερε το εκρηκτικό άλμα της τιμής του πετρελαίου – Εκτοξεύθηκαν οι πετρελαϊκές μετοχές

    χρηματιστές στη wall street


    Στην αγορά πετρελαίου έστρεψαν τα βλέμματά τους οι επενδυτές της Wall Street την Πέμπτη, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη την ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και τις επιπτώσεις του στην αμερικανική οικονομία.

    Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ πως η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε συζητήσεις για μια πιθανή μείωση της παραγωγής έδωσε ώθηση σχεδόν 25% στην τιμή του αμερικανικού αργού, το οποίο επέστρεψε στα 25 δολάρια το βαρέλι, αλλά και στις μεγάλες πετρελαϊκές αγορές. Και αν η Ρωσία έσπευσε να διαψεύσει τον πρόεδρο Τραμπ, η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της εμφανίστηκε θετική στο να συζητήσει μια πιθανή μείωση της παραγωγής, αρκεί να συμφωνούν όλες οι πλευρές.

    Την ίδια ώρα πάντως τα στοιχεία της αμερικανικής οικονομίας προκαλούν τρόμο, καθώς ένα νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφηκε την Πέμπτη, με τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου να φτάνουν τα 6,6 εκατομμύρια. Την Παρασκευή αναμένονται με αγωνία τα στοιχεία για την ανεργία τον Μάρτιο, από το Υπουργείο Εργασίας.

    Όλα αυτά την ώρα που η Covid-19 ξεπερνούσε τα 1.000.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, με τους θανάτους να ξεπερνούν τις 51.000.

    Στη Wall Street, o Dow Jones  έκλεισε στις 21.413,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,24%. Μόλις 4 μετοχές από τις 30 του δείκτη έκλεισαν με πτώση, ενώ μεγάλες πρωταγωνίστριες ήταν οι πετρελαϊκες Chevron και Exxon Mobile με άλμα 11,03% και 7,65% αντίστοιχα.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.526,90 μονάδες με άνοδο 2,28% ενώ ο  τεχνολογικός Nasdaq  στις 7.487,31 μονάδες με άνοδο 1,72%.



    ΣΧΟΛΙΑ