• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ισχυρά κέρδη στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, «παραφωνία» η Boeing


    Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές βρήκαν την απαραίτητη ώθηση από την αισιοδοξία που έφερε η αρχική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας στο εμπόριο.

    Η συμφωνία προβλέπει την άρση ενός μέρους των αμερικανικών δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, ενώ από την πλευρά του το Πεκίνο θα αυξήσει τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

    Την Κυριακή, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λάιτζχαϊζερ επισήμανε ότι η συμφωνία δεν αφορά μόνο τα αγορικά προϊόντα, αλλά περιλαμβάνει και θέματα που σχετίζονται με την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, τον χρηματοοικονομικό τομέα και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τον Ιανουάριο. Παράλληλα βέβαια θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για τα θέματα που δεν έχει υπάρξει συμφωνία, και τα οποία θα επιλύονται στη «δεύτερη φάση».

    Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε ανοδικά κατά 100,51 μονάδες (+0,36%) στις 28.235,89 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, 23 έκλεισαν με άνοδο, έξι με πτώση, ενώ παρέμεινε αμετάβλητη η μετοχή της Coca Cola. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η  UnitedHealth Group (+2,29%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση η μετοχή της Boeing (-4,29%), επηρεασμένη από  δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία φέρεται να εξετάζει να περιορίσει περαιτέρω την παραγωγή των αεροσκαφών 737 Max, ακόμα και να την σταματήσει.

    Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 79,35 μονάδες (+0,91%), στις 8.814,23 μονάδες.

    Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 22,65 μονάδων (+0,71%), στις 3.191,45 μονάδες.



    ΣΧΟΛΙΑ