• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ήπια κέρδη για τα futures λίγο πριν το άνοιγμα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ήπια άνοδο σημειώνουν τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς οι επενδυτές κρίνουν θετικά την κατάθεση του προέδρου της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ σχετικά με τις προοπτικές που βλέπει η κεντρική τράπεζα για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό.

    Η κατάθεση του Πάουελ έδωσε ώθηση χθες στη Wall καθώς ο ισχυρός άνδρας της Fed, υποστήριξε πως η τράπεζα είναι έτοιμη να ξεκινήσει σύντομα τη συζήτηση για την άρση ορισμένων από τα μέτρα τόνωσης που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο επικεφαλής της Fed εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας ενώ υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του πληθωρισμού είναι παροδικές και αναμένεται να μειωθεί ξανά στο 2% μακροπρόθεσμα. Με τα όπλα αυτά στη φαρέτρα, οι δείκτες οδηγήθηκαν σε άνοδο χθες, με τον Dow Jones να κλείνει στις 33.945,58 μονάδες με άνοδο 0,20%, ο S&P 500 στις 4.246,44 μονάδες με άνοδο 0,51% και ο Nasdaq στις 14.253,27 μονάδες με άνοδο 0,79%.

    Ο Πάουελ μπορεί να προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των αυξήσεων των επιτοκίων και τη μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων.

    Επιπλέον, η δημοσίευση των αριθμών PMI των ΗΠΑ τον Ιούνιο θα προσελκύσει την προσοχή, με τις κυκλοφορίες να αναμένεται να επιβεβαιώσουν ότι η αμερικανική οικονομία βαδίζει με ταχείς ρυθμούς προς την ανάπτυξη.  Νωρίτερα, σύμφωνα με έρευνα της IHS Markit η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό 15ετίας, ενώ οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών αυξήθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2002.

    Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η μετοχή της Boeing προσθέτει προσυνεδριακά 0,3% καθώς χθες ενεργοποιήθηκε ένα αμερικανικό ταμείο 500 εκατ. δολαρίων για την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των 346 θυμάτων από τα δύο τραγικά δυστυχήματα με αεροσκάφη 727 ΜΑΧ. Η Boeing Co συμφώνησε τον Ιανουάριο να καταβάλει 500 εκατομμύρια δολάρια για την αποζημίωση των κληρονόμων, των συγγενών και των δικαιούχων των επιβατών που σκοτώθηκαν στις πτήσεις (Lion Air Flight 610 και Ethiopian Airlines Flight 302) το 2018 και το 2019. Η κάθε οικογένεια νόμιμων δικαιούχων θα λάβει περίπου 1,45 εκατομμύριο δολάρια και τα χρήματα θα καταβάλλονται σε κυλιόμενη βάση, καθώς οι απαιτήσεις θα κατατίθενται και η επεξεργασία τους θα ολοκληρώνεται, όπως ανέφεραν οι διαχειριστές Κέν Φέινμπεργκ και Καμίλ Μπίρος σε κοινή ανακοίνωσή τους.

    Χθες η Microsoft είδε την χρηματιστηριακή της αξία να ξεπερνά τα 2 τρισ. δολάρια, αν και το κλείσιμο την βρήκε ελάχιστα κάτω από αυτό το ψυχολογικό όριο (η μετοχή της έκλεισε στα 265,51 δολάρια, με υψηλό ημέρας τα 265,79 δολάρια, ενώ για να «πιάσει» το όριο θα έπρεπε να κλείσει στα 265,55 δολάρια). Σήμερα αναμένεται να ξεπεράσει το όριο καθώς στις προσυνεδριακές διαπραγματεύσεις, η τιμή της μετοχής είναι πάνω από τα 266 δολάρια, με άνοδο 0,3%.

    Η μετοχή της Gamestop, η οποία βρέθηκε για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο χθες καθώς έκλεισε στα 220,40 δολάρια με άνοδο 10%, σήμερα προσυνεδριακά προσθέτει 1,2%.

    Η μετοχή της Under Armour αυξήθηκε 0,7% όταν η επενδυτική εταιρεία Cowen πρόσθεσε την εταιρεία αθλητικού εξοπλισμού στη λίστα των καλύτερων ιδεών της, διατηρώντας αξιολόγηση «buy», λέγοντας ότι μπορεί να προσθέσει περισσότερο από 50% μετά από πτώση περίπου 10% τους τελευταίους τρεις μήνες.

    Η Wedbush Securities αύξησε την τιμή στόχο της Apple στα 325 δολάρια, υπονοώντας πάνω από 20% ανοδική πορεία από το κλείσιμο της Τρίτης.

    Η μετοχή της MicroStrategy σημείωσε άνοδο 3,7%, ενισχυμένη από την απότομη άνοδο 8% στην τιμή του Bitcoin. Η εταιρεία επιχειρηματικής ανάλυσης κατέχει κρυπτονομίσματα αξίας αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η μετοχή της Winnebago αυξήθηκε επίσης κατά 1,4% όταν ο κατασκευαστής αυτοκινήτων ανακοίνωσε ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα.

    Στο κλίμα αυτό, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones προσθέτουν 62 μονάδες ή 0,18%, ενώ πιο ήπια είναι η άνοδος των futures S&P 500 και Nasdaq, καθώς κερδίζουν 0,09% και 0,03% αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ