• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Ήπια άνοδος για τα futures μετά τις νέες ανακοινώσεις Pfizer

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ήπια ανοδικά κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, μετά την μικρή πτώση που σημείωσαν στο κλείσιμο της Τρίτης, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται ξανά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού και στην Pfizer, η οποία ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο παρουσιάζει αποτελεσματικότητα 95%.

    Τα αποτελέσματα από το λιανεμπόριο αλλά και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Fed, διαμόρφωσαν τους δείκτες κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Οι πωλήσεις λιανικής δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ ο Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι η κατάσταση είναι ακόμα κρίσιμη και οι επόμενοι μήνες θα είναι απαιτητικοί, τονίζοντας πάντως ότι η οικονομία θα χρειαστεί νέες κινήσεις από το Κογκρέσο για τη στήριξή της. Ο Dow Jones έκλεισε στις 29.783,35 μονάδες περιορίζοντας τις απώλειές του στο -0,56%, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.609,53 μονάδες με απώλειες -0,48% ενώ ο Nasdaq στις 11.899,34 μονάδες και το -0,21%.

    Όσο περνάει ο καιρός, πολλές φαρμακευτικές οι οποίες μπαίνουν στην μάχη κατά της Covid-19 και έχουν ξεκινήσει προσάθειες για την ανάπτυξη εμβολίου, εμφανίζουν αποτελέσματα τα οποία φέρνουν όλο και πιο κοντά το τέλος της πανδημίας.

    Πριν μία εβδομάδα, Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο που βρίσκεται στο τρίτο στάδιο αναπτύσσει αποτελεσματικότητα 92%, γεγονός που οδήγησε σε πάρτι τις μετοχές χρηματιστηρίου παγκοσμίως. Το ίδιο ανακοίνωσε και η Ρωσία για το δικό της Sputnik ΙV. Η Moderna, την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι οι κλινικές δοκιμές του δικού της εμβολίου φέρουν αποτελεσματικότητα 94,5%. Σήμερα η Pfizer φέρνει νέα ενθαρρυντικά νέα από το μέτωπο αυτό, καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η τελική ανάλυση από τα αποτελέσματα της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών δείχνει ότι το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech προσφέρει αποτελεσματικότητα 95% στην πρόληψη της Covid-19, ακόμα και μεταξύ των ηλικιωμένων, χωρίς να προκαλεί σοβαρές παρενέργειες. Έτσι πλέον προχωρά στο επόμενο στάδιο ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές την έγκρισή του ώστε να αρχίσει η χορήγησή του.

    Ωστόσο η νέα αυτή δυναμική στην καταπολέμηση του ιού που δημιουργεί η Pfizer δεν αποτυπώνεται τόσο στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους δείκτες να είναι μεν σε θετικό έδαφος, παρουσιάζοντας όμως αρκετές διακυμάνσεις. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κερδίζει 0,34%, ο DAX στην Φρανκφούρτη κερδίζει ήπια στο 0,28% και ο CAC 40 στο Παρίσι κινείται υψηλότερα στις 5.507 μονάδες ή στο 0,4%.

    H Boeing φαίνεται να αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική την σημερινή ημέρα, καθώς η μετοχή της προσυνεδριακά  είναι στο +6,4%, μετά την έγκριση που έλαβε από την αμερικανική υπηρεσία αεροπορίας για το τζετ 737 ΜΑΧ, το οποίο θα ξαναπετάξει ύστερα από δύο χρόνια.

    Έτσι τα μελλοντικά συμβόλαια του Dow Jones κερδίζουν ήπια στο 0,4%, του S&P 500 στις 3.614 μονάδες στο +0,2%. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq μετά τις νέες ανακοινώσεις Pfizer κερδίζουν ήπια στο 0,11%.



    ΣΧΟΛΙΑ