• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Έσπασαν το 4ημερο αρνητικό σερί ο Nasdaq και ο S&P – 100 δισ. δολάρια έχασαν σε 4 ημέρες Apple και Amazon

    Wall street


    Με μικτά πρόσημα άνοιξε την χρηματιστηριακή εβδομάδα η Wall Street, με τον Dow Jones να σημειώνει ήπιες απώλειες, την ώρα που S&P 500 και Nasdaq έκλειναν με ήπια κέρδη, σπάζοντας το τετραήμερο αρνητικό τους σερί.

    Η αγορά, πάντως, συνεχίζει να κινείται μέσα στην αβεβαιότητα που αφορά το εμπόριο μεταξύ των ΗΠΑ και των σημαντικότερων εμπορικών εταίρων της, με τον πρόεδρο Τραμπ να απειλεί την Κίνα με την επιβολή νέων δασμών.

    Κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, ο Dow Jones έκλεισε στις 25.857,07 μονάδες, με πτώση 0,23%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.877,13 μονάδες με άνοδο 0,19% ενώ ο Nasdaq  στις 7.924,16 μονάδες με πτώση 0,27%.

    Από τους 11 δείκτες του S&P 500, oi 9 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τον κλάδο του real estate να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

    Στην κορυφή του Dow Jones βρέθηκε η μετοχή της Nike, η οποία έδειξε να έχει αφήσει πίσω της την μίνι κρίση της περασμένης εβδομάδας μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιλογή της να έχει φέτος ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της καμπάνιας «Just Do It» τον αμφιλεγόμενο αθλητή του NFL, Colin Kaepernick. Η μετοχή της εταιρείας έκλεισε στο +2,24%. Στο +2,17% βρέθηκε η μετοχή της Home Depot, ενώ αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη σημείωσε η μετοχή της UnitedHealth Group (-3,20%). Στο -2,11% έκλεισε η μετοχή της Boeing.

    Μεταξύ των μετοχών με τις χειρότερες επιδόσεις της ημέρας για τον Dow Jones βρέθηκε η Apple, η οποία έκλεισε στο -1,34%, κινούμενη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος, περίοδο στην οποία κατάφερε να χάσει περίπου 50 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Με απώλειες 0,54% έκλεισε και η  Amazon, η οποία έχασε και αυτή τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πάνω από 50 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.



    ΣΧΟΛΙΑ