• ΑΓΟΡΕΣ

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη δείχνουν τα futures

    • NewsRoom


    Υψηλότερα κινούνται σήμερα τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά την καθοδική πορεία που ακολούθησαν κατά την χθεσινή συνεδρίαση όπου τόσο ο Dow Jones όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος.

    Στην συνεδρίαση της Πέμπτης, ενώ ο Nasdaq στο άνοιγμα ξεκίνησε σε θετικό έδαφος κοντά στο 0,25% στην συνέχεια ακολούθησε πτωτική πορεία. Συγκεκριμένα ο Dow Jones υποχώρησε στις 29.080,17 μονάδες με απώλειες -1,08%, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.537,01 μονάδες με πτώση -1% και ο Nasdaq στις 11.709,59 μονάδες με απώλειες -0,65%.

    Η δυναμική που έχει αναπτυχθεί από την εκλογή Μπάιντεν αλλά και από τις ανακοινώσεις Pfizer στην αρχή της εβδομάδας για το εμβόλιο κατά του κορνοϊού, φαίνεται να αντισταθμίζει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για την ταχύτητα και το εύρος εξάπλωσης της πανδημίας της Covid-19 στις ΗΠΑ, όπου οι καθημερινές λοιμώξεις ξεπερνούν πλέον τις 150.000 περιπτώσεις. Στη Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι θα κλείνουν από τις 22:00 το βράδυ τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα γυμναστήρια. Μάλιστα προειδοποίησε πως σε περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, αναμένεται να ληφθούν νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί.

    Ενθαρρυντικά ήταν τα νέα από την αγορά εργασίας, όπου οι αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας, στις 709.000, γεγονός που δίνει αισιοδοξία για την ανάπτυξη της αγοράς.

    Το κλίμα ήρθαν ωστόσο να επιβαρρύνουν χθες οι δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ ο οποίο τόνισε αναφορικά με το εμβόλιο ότι τα νέα είναι καλά ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγουν συμπεράσματα ώστε να εκτιμήσουμε με σιγουριά τις επιπτώσεις για το εγγύς μέλλον.

    Ήπια ανοδικά κινούνται αυτή την ώρα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον DAX να κερδίζει 0,10% και τον CAC 40 στο Παρίσι να βρίσκεται στο 0,15%. Από τα μεγάλα χρηματιστήρια μόνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί στο 0,64%.

    Τα futures του Dow Jones ενισχύονται κατά 205 μονάδες στο 0,72%, όπως και αυτά του S&P 500 τα οποία βρίσκονται στο +0,69%. Σε αντίστοιχα επίπεδα κινούνται και τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq τα οποία κερδίζουν 85 μονάδες ή 0,72%.



    ΣΧΟΛΙΑ