• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Στο -1,08% έκλεισε ο Dow Jones, στο «κόκκινο» και ο Nasdaq

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με απώλειες έκλεισε στην Πέμπτη η Wall Street, καθώς το «πάρτι» για το εμβόλιο της Pfizer αποτελεί παρελθόν και η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας επέστρεψε.

    Καθώς τα κρούσματα αυξάνονται δραματικά και στις ΗΠΑ, οι πολιτείες αρχίζουν να λαμβάνουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης. Έτσι, στην ίδια την έδρα των μεγάλων χρηματιστηρίων NYSE και Nasdaq, τη  Νέα Υόρκη, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι θα κλείνουν από τις 22:00 το βράδυ τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα γυμναστήρια. Μάλιστα προειδοποίησε πως σε περίπτωση που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται, αναμένεται να ληφθούν νέοι αυστηρότεροι περιορισμοί.

    Στο αρνητικό κλίμα για τα κρούσματα προστέθηκε και αυτό από το δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο ο Λευκός Οίκος αποφάσισε να παραπέμψει τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Γερουσία για τις συζητήσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, γεμίζοντας αμφιβολίες τους επενδυτές τόσο για την πορεία των διαπραγματεύσεων όσο και για το εάν ο Ντόναλντ Τραμπ θα πραγματοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση για ένα νομοσχέδιο που θα αφορά την στήριξη των επιχειρήσεων.

    Αντίθετα με το μέτωπο της πανδημίας, τα ενθαρρυντικά νέα ήρθαν από την αγορά εργασίας όπου οι αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας  την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας, στις 709.000. Παραμένουν ωστόσο υψηλότερες σε σχέση με τα επίπεδα πριν την πανδημία.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχώρησε στις 29.080,17 μονάδες με απώλειες -1,08%, ο  S&P 500  έκλεισε στις 3.537,01  μονάδες με πτώση -1%  και ο Nasdaq στις 11.709,59 μονάδες με απώλειες -0,65%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, μόλις 4 έκλεισαν σε θετικό έδαφος (UnitedHealth 0,77%, Johnson & Johnson 0,34%, Walmart 0,17% και P&G 0,06%). Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Intel  (-3,02%).



    ΣΧΟΛΙΑ