• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Άνοιγμα με ήπιες απώλειες – Στο -1,02% ο Nasdaq

    Ο δρόμος της Wall Street στις ΗΠΑ


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της Wall Street, δύο ώρες περίπου μετά το άνοιγμα της αγοράς.

    Στις χθεσινές του δηλώσεις στην επιτροπή τραπεζών στη Γερουσία, ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ επανέλαβε ότι ο πληθωρισμός πλήττει περισσότερο τις εργατικές οικογένειες και πως η FED θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτύχει τον στόχο του 2%. Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε δύο νέες αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2023.

    Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών παρέμεινε στραμμένο στις κεντρικές τράπεζες. Η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε μάλιστα σε μία νέα απρόσμενη αύξηση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης, διπλάσια από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές, εκτοξεύοντας το επιτόκιό της στο 5%. Η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας, προχώρησε σε πέμπτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων της κατά 25 μονάδες βάσης, με τα επιτόκια πλέον να έχουν σκαρφαλώσει στο υψηλότερό τους επίπεδο από τον Απρίλιο του 2002. Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε τα επιτόκιά της στο 15% από το 8,5%, η οποία πάντως ήταν μικρότερη από αυτή που θα ήθελαν οι διεθνείς αναλυτές.

    Πώς κινούνται αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street

    O Dow Jones κινείται στις 33.739,29 μονάδες με απώλειες -0,61%. Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Merck & Co. Inc. (0,52%) και Verizon Communications Inc. (0,42%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Cisco Systems Inc. (-1,50%) και Salesforce Inc. (-1,97%).

    Ο S&P 500 κινείται στις 4.349,47 μονάδες με απώλειες -0,74%. Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι CarMax Inc. (10,14%) και Quest Diagnostics Inc. (2,90%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Freeport-McMoRan Inc. (-3,78%) και Assurant Inc. (-3,62%).

    Να σημειωθεί ότι από τους κλάδους του S&P 500, οι μεγαλύτερες απώλειες σημειώνονται στις ΙΤ Services (-1,53%).

    O Nasdaq κινείται στις 13.491,40 μονάδες με απώλειες -1,02%.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Λιανικό εμπόριο: Στα 3,39 δισ. ευρώ ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Απρίλιο

    Γιάννης Οικονόμου: Η αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη εγγυάται την προοπτική της Ελλάδας

    Siemens Energy: Βουτιά 36% για τη μετοχή

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ