• ΑΓΟΡΕΣ

    «Τρένο» η μετοχή της GameStop: Στο +20% λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street

    • NewsRoom


    Το χάος που ξέσπασε χθες στη Wall Street από το απίστευτο ράλι των μετοχών της GameStop και της AMC δημιούργησε αντιδράσεις από πολλά διάσημα hedge funds, με τη Melvin Capital να είναι στη χειρότερη θέση αφού βρίσκεται πλέον στο χείλος της καταστροφής.

    Πολλά hedge funds που είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις short κυρίως εναντίον της GameStop, είδαν τη στρατηγική τους καταρρέει ως πύργος από τραπουλόχαρτα, αφού μόνο χθες η μετοχή της εταιρίας χτύπησε στο 130%, αφήνοντας άναυδους τους επενδυτές. Παρόλο τον πανικό που δημιουργήθηκε, το κερδοσκοπικό παιχνίδι δεν φαίνεται να τελειώνει (τουλάχιστον όχι σήμερα) αφού λίγο μετά το άνοιγμα της Wall Street η μετοχή της GameStop είχε φτάσει κοντά στο ασύληπτο +37% ξεπερνώντας τα 440 δολάρια ανά μετοχή, ενώ αυτή τη στιγμή κερδίζει 20%, σημειώνοντας μεγάλη βουτιά σε λίγα μόλις λεπτά.

    Αντιθέτως, η μετοχή της AMC που έκανε επίσης τρομακτικό ράλι χθες, σήμερα λίγη ώρα μετά το άνοιγμα σημειώνει ελεύθερη πτώση κατά 55%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της GameStop έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 400% αυτή την εβδομάδα μόνο, ωθώντας τα κέρδη του Ιανουαρίου 1.700%, σύμφωνα με το Reuters.

    Η μετοχή της GameStop είναι από τους πλέον δημοφιλείς «στόχους» στο chat room “Wallstreetbets” στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Reddit, όπου εκατομμύρα ερασιτεχνών traders φαίνεται πως επικεντρώνεται στις σημαντικά σορταρισμένες μετοχές, ωθώντας τις τιμές των μετοχών τους υψηλότερα προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε μεγάλα hedge funds που ασχολούνται με το «shorting».



    ΣΧΟΛΙΑ