• ΑΓΟΡΕΣ

    Το story που τροφοδοτεί το διήμερο ράλι στον Φουρλή

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ποιο είναι το Oυγγρικό fund HOLD που απέκτησε το 5% του Φουρλή και που αποσκοπεί

    Βασίλης Φουρλής, επικεφαλής Fourlis


    Κέρδη 11,37% σε τέσσερις μόλις συνεδριάσεις και σχεδόν 35% από τα χαμηλά έτους (2,47) καταγράφει η μετοχή της Φουρλής ΦΡΛΚ -1,69% 4,07 με στόχο τα 3,50 – 3,70 ευρώ, σύμφωνα με τη διαγραμματική εικόνα της μετοχής έως το τέλος του χρόνου.

    Οι συναλλαγές στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί με όγκους άνω των 140 χιλιάδων τεμαχίων, δείχνοντας ιδιαίτερη και απρόσμενη κινητικότητα, που μόνο μία εξήγηση, υπάρχει, σύμφωνα με εγχώριους θεσμικούς που έχουν παραδοσιακά θέση στη μετοχή: Ότι πλησιάζει το τέλος του 2022 και ο Βασίλης Φουρλής θα επιθυμούσε καλύτερη αποτίμηση ενόψει της νέας χρονιάς. Δύο είναι οι λόγοι: Πρώτον, το story γύρω από τη μετοχή θέλει η αποεπένδυση ή έστω η μείωση της συμμετοχής στην Τουρκία που πλέον έχει καταστεί ζημιογόνος θα καθαρίσει τον ισολογισμό στις επερχόμενες εταιρικές περιόδους.

    Πριν ο όμιλος φτάσει στη μείωση του αριθμού των καταστημάτων στη γείτονα χώρα, διατηρούσε 25 σημεία πώλησης εκεί. Ωστόσο, οι οικονομικές πιέσεις που δέχτηκε στη συγκεκριμένη αγορά οδήγησαν εν τέλει στην απόφαση να διακόψει τη λειτουργία ενός σημαντικού αριθμού καταστημάτων. Στην Τουρκία λειτουργούν 12 καταστήματα Intersport και 3 Athlete’s Foot.

    Kαι δεύτερον, Στο ά 6μηνο ετοιμάζεται η εισαγωγή της Trade Estates, της ΑΕΕΑΠ της Φουρλής, η αξία των ακινήτων της οποίας ξεπερνάει τα 286 εκατ. ευρώ, όταν η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης διαμορφώνεται περί τα 173,6 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα 9μήνου της Φουρλής, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων EBITDA (OPR), ανήλθαν σε € 24,4 εκατ. έναντι € 26,7 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 9,3 εκατ. έναντι € 7,4 εκατ. το εννεάμηνο του 2021. Τα κέρδη μετά από φόρους ήταν € 9,2 εκατ.

    Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου FOURLIS στις 30/09/2022 ήταν € 200,7 εκατ.. Από αυτά, € 107,6 εκατ. (€ 94,7 εκατ. στις 30/09/2021) αφορούν τις εμπορικές δραστηριότητες λιανικής του Ομίλου και € 93,1 εκατ. (€ 6,3 εκατ. στις 30/09/2021) αφορούν τη δραστηριότητα επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία “Trade Estates ΑΕΕΑΠ”.

    Διαβάστε επίσης

    Sam Bankman-Fried: Κατηγορίες για συνομωσία, ξέπλυμα χρήματος και απάτη 1,8 δις

    JP Morgan: Τι προβλέπει για τις επενδύσεις το 2023 και τι προτείνει στους επενδυτές



    ΣΧΟΛΙΑ