• ΑΓΟΡΕΣ

    Τη σκυτάλη από Ασία παίρνει η Ευρώπη: Στο επίκεντρο τα stress tests για τις ιταλικές τράπεζες


    Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες την Παρασκευή, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αγορές της Ασίας.

    Χτες από το προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι  είχε μια πολύ καλή συζήτηση με τον Κινέζο πρόεδρο και πως συζήτησαν πάρα πολλά θέματα δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στο εμπόριο, ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια συνάντηση στο περιθώριο της συνόδους της G20 που θα διεξαχθεί στην Αργεντινή στα τέλη Νοεμβρίου.

    Στον απόηχο τόσο οι αμερικανικοί όσο και οι ασιατικοί δείκτες κατέγραψαν ισχυρή άνοδο, ενώ στην Ευρώπη, ο DAX και ο CAC 40 ξεκίνησαν τις συναλλαγές με κέρδη της τάξης του 1,2%, ο αγγλικός FTSE 100 ενισχύεται 0,74%.

    Κέρδη καταγράφει και ο ΜΙΒ (1,37% )στο Μιλάνο, ωστόσο στο επίκεντρο θα βρεθούν οι ιταλικές τράπεζες αργότερα καθώς η ΕΒΑ θα ανακοινώσει την τελευταία άσκηση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

    Από τις 48 ευρωπαϊκές τράπεζες που θα ανακοινωθούν τα stress tests για το 2018, οι 4 είναι ιταλικές. Ανάμεσά τους οι UniCredit, Intesa Sanpaolo, Banco BPM και Unione di Banche Italiane.

    Ολόκληρος ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος έχει καταγράψει απώλειες 23% το τελευταίο χρόνο, με τις ιταλικές να υποχωρούν άνω του 22% από την αρχή του έτους και 34% από τα τέλη Απριλίου.

    Οι ιταλικές τράπεζες έχουν πληγεί περισσότερο λόγω των ισχυρών πιέσεων που έχουν δεχτεί τα ιταλικά ομόλογα, ενώ οι ίδιες κατέχουν στο ενεργητικός τους τουλάχιστον 10% των κρατικών τίτλων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ