• ΑΓΟΡΕΣ

    Τυφώνας πτώσης στη Wall Street με απώλειες 10% για τον Dow Jones – Τι χάνουν οι μετοχές των μεγάλων εταιρειών

    Χρηματιστής στη Wall Street κρατά απογοητευμένος το κεφάλι του μπροσά από πίνακες που δείχνουν ισχυρή πτώση των μετοχών


    Ο τυφώνας της καταστροφικής πτώσης σαρώνει και τη Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί οριακά πάνω από το 10% λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος).

    Νωρίτερα, ο δείκτης των δεικτών για τις παγκόσμιες αγορές είχε φτάσει να έχει απώλειες και πάνω από το 11%. Όλα αυτά εν μέσω ενός παγκοσμιοποιημένου sell off που έχει οδηγήσει σε δραματική πτώση όλα τα χρηματιστήρια του πλανήτη. Με τους πανικόβλητους επενδυτές να ξεπουλάνε άρον άρον προεξοφλώντας ότι η εξάπλωση του φονικού κορονοϊού πέρα από μια παγκόσμια υγειονομική κρίση σηματοδοτεί και την επερχόμενη παγκόσμια ύφεση.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μισάωρο της λειτουργίας της Wall Street, η μετοχή της Boeing έχανε 18,3%, στο -15,6% ήταν η American Express, στο -14,8% η JP Morgan, στο -14,1% η General Electric, ενώ οι απώλειες για την Apple και τη Microsoft ήταν κοντά στο 10%.

    Την ίδια ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX  βρισκόταν στο -8% με τη μετοχή της BMW να υποχωρεί 12%, ενώ για τις μετοχές της VW και της Allianz, η πτώση ξεπερνούσε το 13%.

    Σφοδρές πιέσεις δέχονταν και τα άλλα δύο μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Παρισιού με τους βασικούς τους δείκτες να υποχωρούν κατά 7% και 8,5% αντίστοιχα.



    ΣΧΟΛΙΑ