• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι συμβαίνει με τη μετοχή της Alpha Bank;

    Βασίλης Ψάλτης, Alpha Bank

    Βασίλης Ψάλτης, CEO της Alpha Bank


    Μεγάλος πωλητής ξένος θεσμικός επενδυτής (;) βρίσκεται το τελευταίο διήμερο πίσω από την υποχώρηση στη μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59.

    Οι πιέσεις ξεκίνησαν χθες, με την μετοχή να να κλείνει με πτώση 2,6%, στο 1,496 ευρώ, αλλά οι πωλήσεις ξεκίνησαν από το 1,53, αναφέρουν πηγές της αγοράς. Μάλιστα φωτογραφίζουν συγκεκριμένο ξένο οίκο, χωρίς να δίνουν περισσότερα στοιχεία, αν δηλαδή πρόκειται για θέση που έχει χτίσει από την αρχή του χρόνου ή διατηρεί συμμετοχή από το παρελθόν.

    Γεγονός είναι ότι η Alpha ενισχύεται από την αρχή της χρονιάς πάνω από 50%. Ερώτημα, επίσης, αποτελεί το ποιος αγοράζει. Δηλαδή αν πρόκειται για ιδιώτες επενδυτές που απορροφούν την προσφορά, ή μεγάλα σπίτια του εξωτερικού που δρουν μετά μάλιστα τις ευνοϊκές συστάσεις για τη μετοχή από ξένους οίκους, όπως η Deutsche Bank την περασμένη Τετάρτη που ανέβασε την τιμή στόχο για το χαρτί από το 1,70 ευρώ, στο 1,90.

    Από τους βασικούς παίκτες στην Alpha, ως γνωστόν, είναι ο Χένρι Χόλτερμαν με συμμετοχή 5,2%, αλλά με τα συνδεδεμένα με αυτόν χαρτοφυλάκια, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να κινείται κοντά στο 7%.

    Η συμπεριφορά της μετοχής δείχνει την Παρασκευή, ότι η προσφορά που βγαίνει, καθώς ήδη έχουν αλλάξει χέρια 6,5 εκατ. κομμάτια (και 17,5 εκατ. κομμάτια χθες) σκουπίζεται περί το 1,50 ευρώ. Η μετοχή ως αυτή την ώρα έχει γράψει υψηλό στο 1,512 ευρώ και χαμηλό στο 1,487 ευρώ.

    Στο μεταξύ η Deutsche Bank ξεχωρίζει τη μετοχή της Alpha Bank από τις ελληνικές τράπεζες, σε νέα της έκθεση δίνοντας σύσταση αγοράς (Buy).

    Ο επενδυτικός οίκος αναγνωρίζει την εξαιρετική απόδοση που έχουν πετύχει οι ελληνικές τράπεζες το τελευταίο διάστημα «φθάνοντας σε σημείο που κανείς δεν περίμενε πριν λίγους μήνες», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Η Deutsche Bank αναμένει να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του τραπεζικού κλάδου, υποστηριζόμενη από την αύξηση των χορηγήσεων.

    Μάλιστα, ιδιαίτερης σημασίας είναι τα σχόλια του επενδυτικού οίκου για το Investor Day της 7ης Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας λογικούς τους νέους στόχους της Διοίκησης και σε αυτή την κατεύθυνση αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το Καθαρό Έσοδο Τόκων της Τράπεζας για το 2024 και το 2025 κατά περίπου 2% και 3% αντίστοιχα.

    Παράλληλα, ο οίκος αυξάνει σημαντικά τις εκτιμήσεις του για τον Δείκτη Κερδών ανά Μετοχή (EPS) της Τράπεζας για τα επόμενα δύο χρόνια, ευθυγραμμίζοντας τις εκτιμήσεις του με εκείνες της Alpha Bank για EPS στα 0,27 και 0,30 το 2024 και 2025.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Δημιουργούμε προϊόντα για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων

    Ανάλυση Reuters: Τα ελληνικά ομόλογα κάνουν πάταγο – Έχουν το χαμηλότερο spread στην Ευρώπη μετά τα πορτογαλικά και τα ισπανικά

    Τράπεζα Πειραιώς: Business e-loan για μικρές επιχειρήσεις μέσω winbank

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ