• ΑΓΟΡΕΣ

    Γιατί έκανε ράλι η Πειραιώς πάνω από τα €4, η έκπληξη των ΕΛΠΕ με το μέρισμα των €0,90 και ένα deal προ των πυλών

    Xρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς - Ανδρέας Σιαμισίης, CEO της Helleniq Energy - Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft

    Xρήστος Μεγάλου, CEO Τράπεζα Πειραιώς – Ανδρέας Σιαμισίης, CEO της Helleniq Energy – Αντώνης Κοτζαμανίδης, CEO Entersoft


    Tέταρτος συνεχόμενος ανοδικός μήνας ο Φεβρουάριος για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το ενδιαφέρον να παραμένει ζεστό, αφού εταιρικά αποτελέσματα, μερίσματα, placements και deals μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Σήμερα θα φανεί αν οι συναλλαγές θα επιστρέψουν πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ μετά το… διάλειμμα των περασμένων ημερών, καθώς ο τζίρος βρέθηκε μεταξύ 70-80 εκατ. ευρώ.

    Επιστροφή στις 1.424 μονάδες για πρώτη φορά μετά από τις 20 Φεβρουαρίου και οι προκλήσεις που διανοίγονται στην αγορά ενόψει του placement του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς είναι σημαντικές.

    Προς πλήρη επιβεβαίωση του  mononews.gr, η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 πραγματοποίησε –όχι τυχαία– κίνηση πάνω από τα 4 ευρώ.

    Προχθές έγραψε χαμηλό στα 3,82 ευρώ, όμως, το χθεσινό δημοσίευμα του mononews.gr ότι το placment θα γίνει μεταξύ 3,60-3,70 οδήγησε χθες τη μετοχή σε ράλι, με αποτέλεσμα να «κλείσει» στα 4,07 ευρώ με κέρδη 5,22% και όγκο συναλλαγών 5,770 εκατ. χαρτιά.

    Διατήρηση της μετοχής πάνω από τα 4-4,10 ευρώ, όπως σχολιάζουν καλά ενημερωμένες πηγές, δημιουργεί discount στη ζώνη 3,60 – 3,70, ίσως και λίγο παραπάνω.

    Το ζήτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι μετά το placement.

    Εφόσον διατεθεί το 27%, η μετοχική βάση της τράπεζας διευρύνεται.

    Η τιμή στόχος για την Pantelakis εντοπίζεται στα 5,50 ευρώ και στα 5,35 για την JP Morgan.

    Tην ίδια στιγμή τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 1,33% 8,38 επιβεβαιώνουν την αντίδραση της μετοχής στα 8,41 ευρώ χθες και με την κεφαλαιοποίηση στα 2,570 δισ. ευρώ.

    Η διοίκηση ανακοίνωσε επιπλέον μέρισμα για φέτος 60 λεπτά με το συνολικό που διατίθεται στα 90 λεπτά.

    Τον Ιανουάριο είχαν διανεμηθεί άλλα 30 λεπτά.

    Η αγορά ανέμενε έξτρα μέρισμα φέτος 40 με 50 λεπτά το πολύ.

    Δηλαδή, ο Ανδρέας Σιάμισιης διέψευσε τις προσδοκίες των αναλυτών.

    Ταυτόχρονα, το επόμενο διάστημα η μετοχή αναμένεται να κρατήσει το ενδιαφέρον της αγοράς εν αναμονή εξελίξεων ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη, project το οποίο τρέχουν τα ΕΛΠΕ με τον αμερικανικό κολοσσό Exxon Mobil.

    Από την άλλη σήμερα εκτός απροόπτου ή πολύ σύντομα μέσα στον Μάρτιο θα πρέπει να αναμένεται ένα σημαντικό deal στην πληροφορική και με επίκεντρο την Entersoft.

    Οι πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι ετοιμάζεται εξαγορά, που ενδεχομένως θα περιλαμβάνει και δημόσια πρόταση.

    Δεν ήταν τυχαίο χθες ότι η μετοχή «έφυγε» από 6,88 ευρώ στα… 7,46 για να κλείσει στα 7,38 και με κέρδη 5,43%, διακινώντας 162 χιλιάδες κομμάτια.

    Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για deal 20 φορές τα EBITDA της ΕΝΤΕΡ, το οποίο, όπως χαρακτηρίστηκε στο mononews.gr, «είναι πολύ ευρωπαϊκό»…

    Διαβάστε επίσης

    UBS: Ράλι 20% στον S&P 500 το 2024 αν κάνει την έκπληξη το AI

    Goldman Sachs για Coca-Cola HBC: Οι αναλυτές υποεκτιμούν τις αποδόσεις – Νέα υψηλότερη τιμή στόχος στα €33,9 από €32,7

    Citi για ΟΤΕ: Αγοράστε τη μετοχή – Νέα υψηλότερη τιμή στόχος στα €23 από €21



    ΣΧΟΛΙΑ