• ΑΓΟΡΕΣ

    Τα small caps που έχουν επιστρέψει στα προ κορωνοϊού επίπεδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    Τελικά, αγορά δεν είναι οι 20 μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και οι τράπεζες. Πλειάδα εισηγμένων από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις έχουν επιστρέψει ή τέλος πάντων βρίσκονται πολύ κοντά στην επιστροφή τους στα προ covid-19 επίπεδα, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

    Toυλάχιστον 10 περιπτώσεις κεντρίζουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, εξαιτίας της προσπάθειας που καταβάλουν οι διοικήσεις τους παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργούνται στην επιχειρηματική δραστηριότητα εξαιτίας της πανδημίας. Οι μετοχές αυτές αναμετρώνται με τα επίπεδα που είχαν πριν από ένα χρόνο πριν καλά – καλά η χώρα μας διέλθει τον κάβο της πανδημίας.

    Η περίπτωση της Μουζάκης είναι χαρακτηριστική. Με την κλωστοϋφαντουργία να παράγει τόσο όσο για να ανταποκριθεί στις πωλήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, το μεγάλο στοίχημα είναι η ανάπτυξη των ακινήτων. Σύμφωνα με τα πλέον διαθέσιμα στοιχεία, αυτά του πρώτου εξαμήνου 2020, η εταιρεία παρά την πανδημία κατάφερνε να εισπράττει 2 εκατ. ευρώ σε ενοίκια. Επιπρόσθετα το ακίνητο προς την πλευρά του Ελαιώνα, περιοχή στην οποία αναμένεται τόσο η κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, όσο και η μετεγκατάσταση των ΚΤΕΛ, αποτελούν ισχυρό asset για την αστική αναβάθμιση της πρωτεύουσας.

    Άλλη τέτοια περίπτωση αποτελεί η ΕΚΤΕΡ, κατασκευαστική εταιρεία με σημαντική δραστηριότητα στα ιδιωτικά κυρίως έργα. Η μετοχή βρίσκεται σε υψηλά πέραν του ενός μηνός και ατενίζει νέα υψηλά έτους. Με πράξεις στα 0,88 ευρώ, τα υψηλά έτους ήταν τα 0,97 ευρώ. Τα αποτελέσματα του δείχνουν μείωση των ζημιών στις 533 χιλιάδες ευρώ κι αν ισχύουν οι δηλώσεις της κυβέρνησης ότι τα κεφάλαια του Recovery Fund αφορούν σε δράσεις του ιδιωτικού τομέα, η ΕΚΤΕΡ αναμένεται να διαδραματίσει τον δικό της ρόλο.

    Η Revoil είναι η εξαίρεση από τον κλάδο των πετρελαιοειδών στη χώρα, αφού στο 9μηνο κατάφερε να εμφανίσει κέρδη. Ταυτόχρονα, προέβη στην έκδοση ομολογιακού 4 εκατ. ευρώ και ατενίζει στο χρηματιστηριακό ταμπλό υψηλά έτους, στα επίπεδα του 1,16 ευρώ.

    Μία ανάσα από τα υψηλά έτους, το 1,39 ευρώ βρίσκεται η μετοχή της Reds, άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία της Ελλάκτωρ. Με την κεφαλαιοποίηση στα 74,6 εκατ,. ευρώ, η αγορά περιμένει να οφεληθεί και η εταιρεία οικιστικής αναπλάσεως, μετά την πώληση της συμμετοχής της Roggeborgh στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προς την κυρία Μαριάνα Λάτση.

    Η τιμή των 0,47 ευρώ που είχε απευθύνει η Άνκοσταρ στην Newsphone έχει ξεπεραστεί εδώ και τέσσερις μήνες από την ίδια την αγορά οδηγώντας τη μετοχή μέχρι τα υψηλά έτους των 0,64 ευρώ. Τελευταία διαπραγματεύεται στα 0,61 ευρώ κι αν θέλει η Άνκοσταρ να βγάλει τη μετοχή από το ταμπλό, οι μέτοχοι μειοψηφίας ισχυρίζονται ότι θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα. Υπενθυμίζεται ότι δεν ξεπέρασε τελικώς το 90% το ποσοστό των μετοχών της Newsphone που κατέχει η ΑΝΚΟΣΤΑΡ, με την ολοκλήρωση της περιόδου της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της τελευταίας για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της εταιρείας.

    Έτσι, η ΑΝΚΟΣΤΑΡ δεν δικαιούται να ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς.

    Σε υψηλά 52 εβδομάδων βρίσκεται και η Autohellas, στα επίπεδα των 6,41 ευρώ. Η είδηση πως ο τουρισμός πρόκειται να ανοίξει από τις 14 Μαρτίου, αλλά και κεφαλαιακή ενίσχυση της Aegean Airlines, αναπτερώνει το ηθικό της αγοράς, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

    Η Ιντραλότ βρίσκεται πολύ κοντά στα υψηλά έτους και αναμένει την ολοκλήρωση της συμπλήρωσης του απαιτούμενου 90% για την επιτυχία της πρότασης προς τους κατόχους ομολόγων λήξεως 2021 που αφενός θα αποτρέψει το default και αφετέρου θα επιτρέψει στην Intralot Inc να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.

    Η μετοχή της Κυριακούλης, που επίσης, έχει ανοίξει πανιά για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαϊου, διαπραγματεύεται σε υψηλά μηνός.

    Τέλος, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα 9μήνου για την Ευρωσύμβουλοι έχουν οδηγήσει τη διοίκηση στο να βάλει στόχο την έξοδο της εταιρείας από την επιτήρηση εντός του 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ