• Σχόλιο Αγοράς

    Ξανά κάτω από τα 2.000 δολάρια ο χρυσός με πτώση 2,7%

    Ράβδοι χρυσού


    Η ελπίδα για μια διπλωματική λύση στην κρίση στην Ουκρανία οδήγησε σε αποκλιμάκωση των τιμών των εμπορευμάτων, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στις αγορές των μετοχών.

    Η αλλαγή στάσης ήρθε μετά τις δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα πως η Ρωσία επιθυμεί να διασφαλίσει το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας μέσω διαλόγου και όχι με ανατροπή της κυβέρνησης Ζελένσκι, καθώς και της δήλωσης του Κιέβου πως είναι πρόθυμο να συνομιλήσει για θέματα όπως το ουδέτερο καθεστώς της χώρας.

    Ωστόσο οι αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αν η σημερινή αλλαγή συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ή αν πρόκειται για μια προσωρινή διόρθωση. Το σίγουρο είναι πως οι αγορές παραμένουν ασταθείς, καθώς ουδείς μπορεί να πει πως δεν θα υπάρξει νέα κλιμάκωση της έντασης τις επόμενες ημέρες, ούτε πως οι οικονομικές κυρώσεις θα αποσυρθούν.

    Οι αγορές, άλλωστε, παραμένουν με ενδιαφέρον την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να αποκτήσουν μια εικόνα για τις προθέσεις της υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση στην Ουκρανία.

    Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παράδοσης Απριλίου υποχώρησε κατά 2,7% και έκλεισε στα 1.988,20 δολάρια.

    Το ασήμι Μαΐου υποχώρησε κατά 4% στα 25,816 δολάρια η ουγγιά,  ο χαλκός Μαΐου σημείωσε πτώση 2,9% στα 4,573 δολάρια η λίβρα, η πλατίνα Απριλίου απώλειες  σχεδόν 4% στα 1.107,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου πτώση 0,6% στα 2.949,80 δολάρια η ουγγιά.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Υπέρ της αύξησης της παραγωγής τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βουτιά άνω του 12% για Brent και WTI

    Ευρωαγορές: Άλμα 7,9% για DAX, η καλύτερη συνεδρίαση από το 2020 για τον Stoxx 600

     



    ΣΧΟΛΙΑ