• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ξεπέρασε τις πιέσεις και συνέχισε το θετικό σερί – Νέα άνοδος 2,28% για την Apple, στα 3 τρισ. πλησιάζει η κεφαλαιοποίησή της

    • NewsRoom
    Wall Street


    Παρά τις αρχικές πιέσεις, η Wall Street κατάφερε να συνεχίσει για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας στήριξη στα θετικά νέα γύρω από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer έναντι της μετάλλαξης Όμικρον.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.754,75 μονάδες με άνοδο 0,10%, ο  S&P 500 στις 4.701,21 μονάδες με άνοδο 0,31% ενώ ο Nasdaq στις 15.786,99 μονάδες με άνοδο 0,64%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η  Apple  (2,28%), η οποία είδε την UBS να επιβεβαιώνει τη σύσταση Buy για τη μετοχή, παρά τις αρνητικές ενδείξεις για τη ζήτηση του iPhone 13. H κεφαλαιοποίηση της Apple διαμορφώθηκε στα 2,87 τρισ. δολάρια. Μάλιστα την Τρίτη η Morgan Stanley είχε δώσει ως νέα τιμή στόχο για τη μετοχή τα 200 ευρώ, κάτι που  σημαίνει πως σύντομα η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας μπορεί να ξεπεράσει τα 3 τρισ. δολάρια.

    Aκολούθησε η μετοχή της Walt Disney  με άνοδο 1,68% ενώ η  Merck – η οποία είδε τη Βρετανία να ανακοινώνει την έναρξη ενός προγράμματος θεραπείας της Covid-19 για ευάλωτες ομάδες από την επόμενη εβδομάδα με χρήση του χαπιού της κατά της Covid-19 – έκλεισε στο +1,29%.

    Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Cisco (-1,83%), Intel (-1,56%) και  Honeywell International (-1,21%).

    Οι επενδυτές άκουσαν την Pfizer και την BioNTech να αναφέρουν πως η τρίτη δόση του εμβολίου τους κατά της Covid-19 είναι ικανή να αδρανοποιήσει την παραλλαγή Όμικρον. Παράλληλα, ο Άμπερτ Μπουρλά δήλωσε πως ίσως μια τέταρτη δόση θα είναι αναγκαία νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

    Πάντως, οι επενδυτές έχουν αφήσει στην άκρη την ανησυχία για την Όμικρον, καθώς οι ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν πως πιθανότατα η επικινδυνότητά της δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή της μετάλλαξης Δέλτα.

    Ιδιαίτερα ανοδικά κινούνται οι μετοχές που έχουν να κάνουν με τα ταξίδια και τον τουρισμό, με την Norwegian Cruise Line να ενισχύεται κατά +8,20%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500, ενώ η Carnival και η Royal Caribbean έκλεισαν στο +5,46%% και +5,18%% αντίστοιχα. Η United Airlines  ενισχύθηκε στο +4,24%, ενώ και η μετοχή της Las Vegas Sands έκλεισε  στο +4,42%.

    Aνοδο 11,23% σημείωσε η μετοχή της εταιρείας υπολογιστικού νέφους PagerDuty, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε..

    Στον αντίποδα, πτώση 23,91% σημείωσε η μετοχή της διαδικτυακής εταιρείας υπηρεσιών personal styling, Stitch Fix, μετά το απογοητευτικό guidance για τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου που εξέδωσε.

    Διαβάστε επίσης

    Οριακή άνοδος για τον χρυσό, σε νέα υψηλά 2 εβδομάδων το WTI

    Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι ευρωαγορές μετά την εκρηκτική άνοδο της Τρίτης

    Χρηματιστήριο: Με Σαράντη και Εθνική απάντησε στις πιέσεις και έσωσε το θετικό πρόσημο



    ΣΧΟΛΙΑ