• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με Σαράντη και Εθνική απάντησε στις πιέσεις και έσωσε το θετικό πρόσημο

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Με Σαράντη και Εθνική απάντησε στις πιέσεις και έσωσε το θετικό πρόσημο

    Κ. Σαράντης – Π. Μυλώνάς


    Μακριά από τα υψηλά ημέρας και με περιορισμένο τζίρο, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις σε μεγάλο μέρος του ταμπλό και να κλείσει για δεύτερη ημέρα σε θετικό έδαφος, χάνοντας ωστόσο το στοίχημα για τις 895 μονάδες.

    Σε μεγάλο βαθμό θεωρείται ότι η αγορά έχει πλέον προεξοφλήσει το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη όσο μεταδοτική κι αν είναι, δεν είναι τόσο σφοδρή για την υγεία. Τα υπάρχοντα εμβόλια, αλλά και η φαρμακευτική αγωγή που ήδη ακολουθείται αποτελούν ισχυρά μέσα άμυνας, ενώ ενθαρρυντικά ήταν τα νέα και από τη Pfizer, καθώς η  τρίτη δόση του εμβολίου της φαίνεται πως αδρανοποιεί την παραλλαγή.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) βρίσκεται πάλι προς πολιορκία των 900 μονάδων. Προσπάθεια, η οποία θα απαιτήσει συναλλαγές, οι οποίες όμως, εστιάζονται σε μεμονωμένες μετοχές, όπως συνέβη και χθες στην Εθνική.

    Την ίδια ώρα η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της και στην έναρξη της προσφοράς για το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. H μετοχή έκλεισε στο +0,2%.

    Το ενδιαφέρον, επίσης, περνάει και στη θυγατρική Reds, η οποία έχει μπροστά της το μεγάλο project μικρού Ελληνικού στην Κρήτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Reds κινεί ήδη τα νήματα για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

    Κάπως έτσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 892,92 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 51,2 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 17,6 εκατ. τεμάχια.

    Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχώρισε το 2,34% της Σαράντης, ενώ η μετοχή της ΕΤΕ έκλεισε στο +1,79%.

    Η Aegean έκλεισε στο +1,40%, η Βιοχάλκο στο +1,35 και ο ΟΤΕ στο +1,35%. Κέρδη 1,34% για τη Lamda, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα εννεαμήνου, ενώ στο +1,33% έκλεισε η Titan και στο +1,19% η Μυτιληναίος.

    Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ.

    Από την άλλη, άνω του 1% ήταν οι  απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Eurobank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Alpha Bank.

    Χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και ΑΔΜΗΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ