• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ξανά σε θετικό έδαφος τα futures παραμονές του Thanksgiving

    Wall Street


    Το πνεύμα των γιορτών φαίνεται πως έχει έρθει και στη Wall Street, καθώς τα futures των βασικών δεικτών κινούνται σε θετικό έδαφος δύο ώρες πριν από το άνοιγμα των αγορών.

    Στη συνεδρίαση της Τρίτης, οι δείκτες έκλεισαν με ήπιες απώλειες, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Fed, αναφορικά με την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας. Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι φαίνεται να παραμένουν ανήσυχοι με το ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να είναι ανθεκτική, γεγονός που πυροδοτεί τα σενάρια περί αναζοπύρωσης του πληθωρισμού. Πάντως, οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να παραμένουν επιφυλακτικοί, υπογραμμίζοντας ότι η νομισματική πολιτική της τράπεζας θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί «περιοριστική κατεύθυνση για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός υποχωρεί».

    Την ίδια ώρα, το βλέμμα των επενδυτών δικαίως παρέμεινε στραμμένο στην ΝVidia, με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας να δημοσιοποιούνται μετά το κλείσιμο των αγορών. Η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα 206% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα ανέφερε πως αναμένει να υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος το επόμενο τρίμηνο από τους περιορισμούς στις εξαγωγές στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

    Παρ’ όλα αυτά, εν αναμονή του εορτασμού του Thanksgiving την προσεχή Πέμπτη, όπου οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές, τα futures μαρτυρούν ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι χρηματιστηριακοί δείκτες, θα καταγράψουν ήπια κέρδη.

    Πώς κινούνται τα futures

    Με ήπια άνοδο κινούνται τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street δύο ώρες πριν χτυπήσει το κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης.

    Τα futures του βιομηχανικού δείκτη Dow Jones κινούνται με οριακή άνοδο 0,06% στις 35.110, 56 μονάδες.

    Αντίθετα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.548,84 μονάδες με ήπια άνοδο 0,23%, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κινούνται στις 16.002,93 μονάδες με ήπια άνοδο 0,43%, λαμβάνοντας ώθηση και από τα εξαιτερικά οικονομικά αποτελέσματα της NVidia.

    Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή, οι αγορές θα κλείσουν μία ώρα νωρίτερα, λόγω της Black Friday.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ερντογάν: Επισκέπτεται την Αίγυπτο για την απομάκρυνση ασθενών από τη Γάζα

    COSMOTE: 4 specializations από τη Microsoft για παροχή και υλοποίηση εξελιγμένων λύσεων cloud

    Αδελφικοί καβγάδες: Οδηγός επιβίωσης – 8+1 πρακτικές συμβουλές



    ΣΧΟΛΙΑ