• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαριές τραπεζικές απώλειες προκάλεσε η Fitch – Άνω του 1% η πτώση για τους βασικούς δείκτες

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς τα ανησυχητικά στοιχεία για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας σε συνδυασμό με τις προειδοποιήσεις της Fitch για τις αμερικανικές τράπεζες προκάλεσαν προβληματισμό στην αγορά.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.946,39 μονάδες με απώλειες -1,02%, ο S&P 500 στις 4.437,85 μονάδες με πτώση -1,16% ενώ ο Nasdaq στις 13.631,05 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,14%.

    Ισχυρές πιέσεις γνώρισαν οι τραπεζικές μετοχές, μετά και την προειδοποίηση της Fitch για πιθανές υποβαθμίσεις του αξιόχρεου δεκάδων αμερικανικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων και της JPMorgan Chase. H προειδοποίηση έρχεται μια εβδομάδα μετά από μια αντίστοιχη κίνηση από τη Moody’s.

    Η μετοχή της JPMorgan έκλεισε στο -2,5% , της Wells Fargo στο -2,3% ενώ της Bank of America στο -3,2%. Οι περιφερειακές τράπεζες διαπραγματεύθηκαν επίσης χαμηλότερα την Τρίτη, με το SPDR S&P Regional Banking ETF να κλείνει με απώλειες -3,37%%, έπειτα και από την προειδοποίηση του Neel Kashkari της FED Mineapolis για ανάγκη «σημαντικά περαιτέρω» κεφαλαιακής ρύθμισης.

    Το επενδυτικό κλίμα ήταν ήδη ιδιαίτερα αρνητικό μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα, οι οποίες αυξήθηκαν χαμηλότερα του αναμενόμενου. Μάλιστα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχώρησε σε νέα μείωση των επιτοκίων της κατά 15 μονάδες βάσης, στο 2,5% από 2,65%, αποτυγχάνοντα πάντως να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών. Αντίθετα, ενίσχυσε την ανησυχία για την ταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων της Κίνας

    Την ίδια ώρα, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ έδειξαν τις αντιστάσεις των καταναλωτών στον πληθωρισμό και τις αυξήσεις των επιτοκίων της FED. Οι λιανικές πωλήσει για τον μήνα Ιούλιο ήταν αυξημένες κατά 0,7% σε επίπεδο μήνα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Home Depot έδειξαν μικρότερη πτώση πωλήσεων από αυτό που ανέμεναν η αναλυτές, με τη μετοχή της να κλείνει στο +0,61%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόνο 2, αυτές της Amgen (1,93%) και της Home Depot κατάφεραν να διατηρηθούν σε θετικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Dow (-3,36%) και  Chevron (-2,89%). Πτώση άνω του 2% κατέγραψαν επίσης, πέρα από τη JPMorgan, και οι μετοχές των American Express, Intel, Caterpillar και 3Μ. Άνω του 1% ήταν η πτώση για τις Disney, Boeing, Travelers, Goldman Sachs, Walgreens Boots Alliance, Salesforce, Visa, Apple και Nike.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Πτώση άνω του 1% έφεραν τα στοιχεία από τη Κίνα

    Χρυσός: Υποχώρησε σε χαμηλό μήνα μετά την αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ

    Ευρωαγορές: Πτωτικό κλείσιμο μετά τα στοιχεία από Κίνα, ΗΠΑ και Βρετανία



    ΣΧΟΛΙΑ